Ce și cum plătim „ca proștii”

În fiecare zi STATUL se vaită că nu are bani. Bugetul e mic PIB-ul a scăzut, salariile stagnează și prețurile o iau razna. Toate marile companii aflate sub oblăduirea statului se întrec în a cere majorarea tarifelor sau „ajustarea” acestora tot în sensul majorării. Nimeni nu iartă pe nimeni fiindcă, nu-i așa?, cine primește ceva de la STAT, trebuie să și plătească, gras și mult. Inclusiv pe cei care, din neglijență, prostie, indolență sau prinși probabil cu cafeluța de dimneață la o bârfă, uită să-și facă treaba. Deloc sau de tot. Da, îi plătim.

Iluminat stradal la ora 12.00Iluminat stradal la ora 12.00_2

Azi, 27 august 2014, ora 12 și ceva în intersecția B-lvd Aerogării cu Șoseaua București – Ploiești, în timp ce așteptam ca semaforul să-și schimbe culoarea roșie, observ că din cerul pe care soarele strălucea la vreo 30 de grade se iveau multe alte „stele” foarte strălucitoare: stâlpii de iluminat public cu ale lor becuri puternice erau aprinse, ziua în amiaza mare, toate și multe. Și probabil că luminau așa de pe la răsăritul soarelui care se petrecuse undeva între 5-6 dimineața, deci consumau cu forță și poftă curentul electric de mai bine de 6 ore.

Ca atare, azi, toți bucureștenii  (sau doar cei din sectorul 1) se vor alege cu o gaură în buget, pe care sigur că nu o vor sesiza dar o vor plăti. Cu vârf și îndesat fiindcă unul/una care are în grijă stingerea iluminatului stradal a stat degeaba la serviciu.

Articolul anterior
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.