* Ziare vechi

Extras din Wikipedia Enciclopedia liberă

„Universul” a fost unul dintre primele cotidiane de informație românești, care apărea la București.

A fost fondat la 20 august 1884 de către Luigi Cazzavillan, un jurnalist italian venit în Vechiul Regat al României din anul 1877, în calitate de corespondent de război. Ziarul a apărut în două etape, cu o pauză în Primul Război Mondial, și anume 20 august 1884-5 noiembrie 1916 și 31 noiembrie 1918 – 20 iulie 1953.

Cotidianul ,,Universul’’, fiind conectat la condiții de imprimare și de difuzare moderne (rotativă, servicii telegrafice directe), a fost un precursor al presei de marcă industrială.

A editat suplimentele: „Ilustrațiunea română”, „Universul copiilor”, „Universul literar”, „Universul ilustrat”, „Universul”, „Duminica Universului”, „Ziarul științelor populare și al călătoriilor”, „Hoțul”, precum și o colecție de romane și diverse alte scrieri de autori români și străini.


Iată mai jos primul număr din „Ziarul științelor și al călătoriilor” din anul 1932. Era al 36 –lea an de apariție al publicației. Începând cu numărul 19 din același an celebrul Mihai Tican Rumano publică în ziar, „Monstrul apelor”. Cartea „Monștrii apelor” va fi publicată abia în 1958  la Editura Tineretului .1932_Ziarul stiintelor si al calatoriilor.nr.1 (2)-001

      Ziarul stiintelor si al calatoriilor_1932_nr.1

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reclame
Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. Foarte curios. Cea ce am rasfoit pe pagina tau despre * Ziare vechi | Totul E Relativ m-a surprins placut. Te felicit pentru realizarea totulerelativ.wordpress.com, care e un site care merita cunoscuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: