„Dacă ești cinstit…”

…zicea ieri Raluca Turcan „și ai bugete de milioane de euro, atunci este foarte greu sa te menții vertical cu un salariu de 4.000 de lei”. Asta fiindcă tocmai ce se votase împotriva salariilor mai multor demnitari care, nu știm de ce, dar aveau musai nevoie de mărire. Mai precis d-nul Gabriel Oprea le dăduse (că nu erau de la el) salariile îngrășate ca luptătorii de summo. 

Dacă ar fi însă să judecăm după logica d-nei Turcan în momentul în care ai un salariu de 4.000 de lei ești foarte expus la corupție. Pardon! Uitasem că trebuie să mai ai pe mână și bugetele de milioane de euro!

conventia_pd-l_2013_-_raluca_turcan

Raluca Turcan, această Robin Hood pentru salariilor președinților de CJ

Pe logica asta eu zic că d-na Turcan ar putea să înceapă să caute toate categoriile de expuse corupției și să le mărească salariile că doar nu dă din buzunarul propriu. Trăiască bugetul (elastic) al României! De ce nu ar putea fi adevărată fraza asta și în medicină, cultură, învățământ…sau mai știu eu unde? Adică acolo unde ar putea să mai existe oameni cinstiți și viitori coruptibili.

Pe de altă parte, fiindcă parlamentarii au deja niște salarii foarte mari, (+indemnizații  +sporuri +diurne +nocturne +indexări și orice altceva) e aproape imposibil să fie expuși corupției. Cine ar  mai rămâne? Păi categoriile care abia își duc zilele cu salariul sau pensia pe care o primesc de la statul român. Ei sunt ca Ion Iliescu „săraci și cinstiți”. Aici chiar că nu mai e nimic de făcut!

Categoriile astea nu sunt expuse deloc fiindcă ele își păstrează de la sine înțeles verticalitatea și rezistă cu brio corupției. În acest fel salariile și pensiile lor nici nu trebuie să ajungă în jurul valorii de 1000 de euro fiindcă, nu-i așa?, li s-ar părea ….fabuloase. Li s-ar sui la cap! Le-ar face cu ochiul vreun corupt! Și alte de-astea…

Ajungi să crezi (și nu doar să crezi ci să fii chiar sigur) că acolo sus domnește îndoirea coloanei vertebrale după cum bate vântul bugetelor de milioane. Și nu e nici o surpriză să afli că DNA-ul a mai arestat pe câte cineva: vreun prefect, vreun primar, vreo fiică/fiu de prefect/primar, vreun fin sau nașă și alte rude ….

Există o singură concluzie: dacă ești cinsit ai mari șanse să nu mai fii! D-na Turcan ne-a demonstrat că oricând poți să te lași de sportul ăsta!

Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: