În țara lui Barnevernet…

rl_articol-norvegia

Articolul din România liberă

România liberă titrează azi, 21 noiembrie 2016: „Norvegia: 20 de bărbați din politică și justiție, arestați într-un caz abominabil de pedofilie împotriva sugarilor”

Articolul, care nu dă prea multe amănunte despre acest caz abominabil, ne aduce totuși la cunoștință că o rețea de pedofilie în care sunt implicate peste 50 de persoane este cercetată încă din 2015 pentru fapte grave asupra copiilor, inclusiv sugari. Pentru noi, românii asta nu ar fi nici o noutate dar pentru țara care deține Barnevernet-ul, da. Ba chiar, aș zice, mi se pare un fel de pact cu dușmanul (la figurat, bineînțeles). „Majoritatea suspecților este extrem de educată incluzând avocați și politicieni de top”,  mai zice articolul.

Ca să vezi și să nu crezi! După toată tevatura legată de familia Bodnariu aș fi zis că în veci așa ceva nu se va întâmpla în țara lui….Barnevernet. Da’, uite că se întâmplă mai demult!

Wikipedia zice: Barnevernet sau Serviciul de Protecție a Copilului (în norvegiană: Barnevernet) este instituția națională de protecție a copilului în Norvegia, instituită prin Legea privind protecția copilului în anul 1992. Serviciul a fost creat „pentru a se asigura că tinerii și copiii care trăiesc în condiții care pot afecta sănătatea și dezvoltarea lor primesc ajutor și îngrijire la momentul potrivit” și „pentru a ajuta copiii și tinerii să aibă o copilărie în condiții de siguranță”.

Da, dar socoteala de acasă nu se potrivește cu…terenul din Norvegia. De-asta e bine să nu luăm chiar totul de bun când ni se pun în față niște… instituții care, până la urmă, sunt conduse de oameni. Care oameni sunt supuși greșelilor și se întâmplă asta peste tot, indiferent că țara se numește Norvegia și are un sistem…bla, bla, bla, de protecție a copilului de zeci de ani sau România care, deși are legi pentru protecția copilului, nu le respectă aproape deloc.

barnevernet

Click pentru un articol despre Barnevernet!

Abia aștept să aflu concluziile acestei anchete în care sunt implicați oameni cu educație și nu doar dintr-o anume regiune ci din toată țara. Oare ce-o fi păzit Barnevernet-ul! Cum de n-o fi aflat la timp despre aceste orori? Fiindcă e clar că nu a aflat la timp dacă există deja o rețea, națională i-aș zice.

Dintr-o dată distanța dintre ceea ce face și ceea ce spune Barnevernet că face pare, oarecum, enormă. Dintr-o dată pare că există mai mult adevăr în protestele multor persoane care se opun acestei instituții și, dintr-o dată pare că Barnevernet închide ochii sau cel puțin nu-i deschide bine exact acolo unde trebuia să facă asta. Dintr-o dată, Barnevernet-ul pare stat în stat ceea ce nu e deloc bine fiindcă puterea pe care ți-o dau niște legi poate fi escaladată atât de ușor și ea duce la tiranie, la măsuri discreționare, la orice… Și orice-ul poate fi imaginabil sau inimaginabil!

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: