Primarul din Berevoești, Florin Proca, super pregătit…

…să descopere NIMIC. 

De curiozitate m-am gândit să aflu cine este primarul comunei în care OAMENI în carne și oase trăiau în sclavagism ținuți în această stare de alți OAMENI. Sigur că pe ultimii poate nu-i putem numi chiar OAMENI dar să nu uităm că omenirea a avut parte de asemenea atrocități, tocmai fiindcă unii oameni i-au schingiuit pe alții într-o epocă nu prea îndepărtată.

Și am aflat: d-nul Florin Proca este, la origine ca să zic așa, învățător, fiindcă a terminat un liceu pedagogic și asta îl califica, pe atunci, să predea elevilor de clasele I-IV. Bine că nu a făcut-o că cine știe ce se mai alegea de bieții copii!

Dar omul (!) nu s-a mulțumit cu calificarea asta, drept pentru care a mers hotărât mai departe și azi se declară, pe site-ul primăriei din Berevoești, avocat. Da, nici mai mult nici mai puțin. Imediat m-am gândit ce fel de avocat o fi sau ar fi fost? Ca avocat îți trebuie prezență de spirit, cunoașterea legilor, o oarecare aplecare către oratorie, simț de observație…Unde or fi fost toate calitățile astea în ultimii 4 ani de când e primar?

Lovitura de grație a fost însă când am citit, negru pe alb (aproape), că primarul a fost timp de 5 ani polițist. Adică chiar a profesat sau, cel puțin așa se înțelege din datele aflate pe site-ul primăriei.

Deci, ca să concluzionez: un primar – avocat, învățător, fost polițist – habar nu a avut că în comuna pe care o conduce (de 4 ani) există oameni folositi ca sclavi nu de ieri, alaltăieri, ci de 10 ani.

Deci, cu toate că nu știa nimic, declarațiile sale date pentru RTV.NET, arată că știa totuși ceva și că nu a făcut nimic: „Aceste persoane trăiesc din bișnița cu material lemnos deci cumpară material lemnos din zona respectivă, Berevoești și împrejurimi și îl duc în Alexandria, Teleorman… și îl dau cu alt preț.”   

Între timp l-a luat gura pe dinainte și a declarat că: „În 2015 au aparut niște zvonuri în urma cărora eu am sesizat secția de poliție numărul 14, Schitu Golești, la care comuna Berevoești este arondată și au spus că vor face cercetări. Doar la nivel de zvonuri am auzit.”

Deci știm/știam că trăiesc din bișniță (oare nu e ilegal?) dar ce ne interesează pe noi, primarul și autoritățile? Nici zvonurile nu ne prea interesează atâta vreme cât nu ne deranjează afacerile personale și cât eu sunt, din nou, ales primar. Să cerceteze alții!

Primar comuna Berevoesti

Site-ul primăriei Berevoești

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: