Caracatița mizerabilă care s-a lipit odios de România

Ani de zile guvernele care s-au perindat pe la cârma României au spus milioanelor de români clar, rar și răspicat: „Nu sunt bani! De-asta nu aveți salarii, pensii, ajutoare sau alocații”. De-asta unii au ajuns săraci lipiți, mulți au plecat unde au văzut cu ochii ca să facă bani iar alții s-au împrumutat în dolari, euro și franci ascultând „cuvintele dulci” ale băncilor care i-au păcălit când nimeni nu știa cu ce se „mănâncă” un contract cu banca.

De curând am început să aflăm că nu erau/sunt bani din cu totul alte cauze decât cele expuse cu patos vehement  sau răceală calculată și cel mai des se invoca „greaua moștenire”.

Răspunsurile cele mai simple se află astăzi sub nasul nostru: nu sunt bani fiindcă ani de zile am fost conduși de niște (iertat să-mi fie că nu mai aștept să se pronunțe instanțele din România!) …infractori, și e puțin spus. Unii stau deja, tot pe banii noștri, la pușcărie deși, după părerea mea, au primit condamnări infime în comparație cu furturile infame pe care le-au comis sau cu abuzurile  de care se fac vinovați. Alții își așteaptă rândul și sigur vor intra mulți pe porțile câte unei pușcării și tot cetățenii României îi vor ține acolo prin taxele și impozitele pe care le plătesc.

Ultimele lovituri în materie de șpăgi grase, groase, nesimțite și luate/primite în disprețul total al oricui supraviețuiește în țara asta din salariul de bugetar, înseamnă fostul ministru de interne, Cristian David  (500.000 euro și era nemulțumit că i-a primit în euro!) și un judecător (de ce m-aș mai „uita” la orice instanță de judecată?) la CCR, Toni Greblă.

image

Cu ochii în televizor aflu chiar acum că PDL-ul a fost beneficiarul „preferat” al unor indivizi (fiindcă ăștia nu mai sunt cetățeni) care au „împins” niște sume imense în partid chiar cu știrea lui Emil Boc. „O parte din şpaga din dosarul Microsoft a ajuns în conturile PDL, a dezvăluit Gabriel Sandu în faţa procurorilor DNA. Emil Boc ştia despre acest lucru, a spus fostul ministru.”, am citat site-ul www.antena3.ro 

Cum s-o fi făcut de mafia italiană (la atâția ani distanță) a dat naștere unui așa hidos și supradimensionat pui în România, nici nu pot să-mi imaginez! Ce fel de oameni sunt ăștia care spun că ne-au condus? Spre ce ne-au condus? Cum de „i-am” (și mă refer la DNA, ANI, PARCHET, JUSTIȚIE, de-astea)  lăsat să-și facă ani de zile mendrele prin ministere, primării, parlament sau consilii județene fără grija zilei de mâine? Cum de au putut să-și retrocedeze toată țara fără ca nimeni să vadă? Cum de și-au tras miliarde de euro șpăgi fără ca nimeni să îi urmărească? Oare ne dăm într-adevăr seama cât s-a furat? Câți cetățeni ar fi putut să aibă un loc de muncă în țară sau să-și deschidă o firmă? Câți copii s-ar fi născut și ar fi trăit fericiți alături de părinți și nu fără ei?

Și nici nu pot să-mi imaginez, mintea mea nu cuprinde,  câte lucruri bune s-ar fi întâmplat dacă țara ar fi fost condusă și nu lăsată pe mâna unei bande de pușcăriași și pușcăriabili.

Și nici nu mai vreau să aud placa: „există și politicieni, miniștri, primari…etc. cinstiți.” Așa o fi, dar de acum încolo cred că suntem cu toții datori să fim întâi circumspecți și suspicioși în legătură cu oricine ocupă o funcție acolo sus, la vârful țării, și abia apoi să ne lăsăm convinși, dacă e cazul, că e cinsit. Adică să aplicăm proverbul: „Cin’ s-a fript cu ciorbă, suflă și-n iaurt.”

Anunțuri
Lasă un comentariu

4 comentarii

  1. au intrat in poliica pentru avantaje! au cotizat, unii nu si/au scos investitia, altii au huzurit! si-au batut joc oricum, fara resentimente! Asta e tara cu oamenii din ea! as mai completa o rima cu sa/mi bag…. dar nu-mi permite statutul! so… cinstit, corect, falit si deprimat in societatea normala visata

  2. În sinea mea și eu aș completa rima dar educația nu mă lasă. Totuși, ei ar merita din plin asta. Toți cei care au jurat, s-au jurat și au furat tot ce le-a ieșit în cale. Pentru ei țara nu a existat și nu s-a numit simplu „Eminescu”, ca să parafrazez o celebră poezie. Când s-au cățărat prin funcțiile cu răspunderi mari și răsplătiri grase, cred că și-au jurat că vor fura, minți, manipula, aduna, „retroceda”, șpăgui, măslui, abuza, înjura,etc. în cel mai pur sens al cuvântului și nu vor recunoaște niciodată fiindcă…toate…li se cuveneau. Pur și simplu. Doar noi, cetățenii, am fost naivi să credem altceva. Naivi total!

  3. pentru mine naivitate nu va insemna prostie, ci speranta, dar societatea normala si optimista va functiona fara doar si poate cu respectarea regulile de catre toata lumea! nu poate functiona cu „lasa ca merge si asa”, iar tanara generatie nu va fi motivata de manelizare si coruptie pana in fisurile trotuarelor
    !

  4. Perfect de acord. Societatea noastră trebuie să învețe să respecte regulile și asta să fie valabil pentru toți. Păcat că „las’că merge și așa” a devenit politică de stat iar tânăra generație (ce excepții, bineînțeles) crede că există doar timpul prezent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: