În pădure la Băneasa

O plimbare prin pădurea de la Băneasa m-a umplut de bucurie și admirație, într-o frumoasă și destul de răcoroasă zi de primăvară, zi în care toată pădurea părea că se trezește la viață.

De cum pășeai spre ea, un covor „fermecat” de culoare violet ți se așternea la picioare. Mii, milioane probabil, de viorele înflorite, plăpânde dar destul de viguroase să reziste în bătaia vântului se întreceau să devină stăpânele absolute ale pământului reavăn de sub copaci.

DSCN2919

DSCN2936DSCN2937

Ici și colo se mai ițea câte un brebenel cu ciorchini de flori colorate mai discret dar nu prididea să domine peste viorelele atotstăpânitoare.

DSCN2953DSCN2954DSCN2956

Covorul violet era totuși pătat, ici și colo, de galbenul strălucitor sau albul altor flori care începeau să se deschidă învăluite de…căldura timidă  venită din cer.

DSCN2921DSCN2929DSCN2930DSCN2938DSCN2940

În toată „marea” asta violet un singur ghiocel, parfumat, înalt și alb, ieșise mai târziu de sub covorul de frunze uscate și nici nu se dumirea de ce e acolo.

Copacii stăteau… în expectativă. Nu știau dacă ar fi cazul să lase mugurii firavi să se deschidă la razele palide sau să mai aștepte ca soarele să le încălzească ramurile tinere și trunchiurile bătrâne, până în străfunduri, acolo unde curge seva nouă.

DSCN2946DSCN2949DSCN2950DSCN2961

Doar cornul, vestitor de primăvară timpurie, făcuse pasul: lăsase mugurii galbeni să se deschidă și să parfumeze discret aerul.

DSCN2967

O mână de flori a poposit și în casa mea.

DSCN2972DSCN2973

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: