Ageamii din politica românească

AGEAMÍU adj., s. v. ignorant, incapabil, incompetent, necapabil, nechemat, necompetent, necunoscător, neinițiat, neisprăvit, nepregătit, nepriceput, neștiutor, prost. (conform DEX)

Oricât o fi părut Victor Ponta, reporterilor și televiziunilor, românilor și străinilor, de ageamiu în ceea ce privește operațiunea Hayssam, Traian Băsescu l-a întrecut la mare distanță.

Serviciile secrete românești (SRI și/sau doar SIE după cum se deduce din contextul știrilor) i-au dat președintelui ageamiu prea multe informații cu care acesta nu a știut ce să facă. Din dorința de a nu confirma sau infirma nimic, d-nul Traian Băsescu, întâmplător președinte al unei țări din UE, a pălăvrăgit vrute și nevrute în fața camerelor de luat vederi[1] declarând textual și de mai multe ori: „Nu confirm, repet, nu confirm ca Omar Hayssam a fost preluat din Siria, nu confirm ca a fost repatriat cu un avion al Armatei, nu confirm ca a fost repatriat in baza unui acord de extradare. (…)

Întrebare reporter: De unde a fost preluat?

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu: Aici e cheia. Cum să vă spun, când România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat[2]. Da? Deci, nu vă pot confirma şi nici infirma nimic. O seară bună, vă doresc la toţi.[3]

Așa se face că aflăm și noi, românii de rând, că România poate face operațiuni neautorizate (wow sau uau..!!!!!!!!!?????) pe teritoriul altor state.  Oare asta nu încalcă nici o lege? Românească, europeană, mondială? Oare operațiunile neautorizate pe teritoriul altor state se pot face dacă ai de adus vreun Hayssam în țară și lumea te iartă? UE nu are nimic de spus în privința asta după ce clamează respectarea drepturilor omului, țărilor, suveranității?

Privind lucrurile dintr-un alt punct de vedere putem spune că suntem mai tari ca CIA, FBI, MOSAD, MI 5 sau suntem măcar la egalitate cu ei. (iarăși UAU….)

Concluzia ar fi una singură: președintele țării n-a văzut, n-a auzit, n-a autorizat (în CSAT) dar …uite că s-a întâmplat! Hayssam a fost…„furat”. Pardon! Răpit. Probabil dintr-o țară, probabil dintr-o închisoare, probabil din casa lui unde stătea liniștit că e departe de România. Sau n-o fi fost chiar așa de departe? Sau nici măcar n-o fi plecat[4] din România? O mulțime de probabilități.

Cum spuneam de curând într-un alt post, pe un alt blog: avem un președinte pleonastic.


[1] Și de auzit

[2] Sublinierea mea

[3] Greșeala președintelui. Corect, din punct de vedere gramatical, este: vă doresc tuturor!

[4] Printre oi și miei

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: