STOP ACTA !

Click pe butonul „STOP ACTA”!

STOP ACTA_X

Regizorii celor „mai” science-fiction filme din istoria Hollywood-ului referitoare la spionarea oamenilor de către oameni (la controlarea lor și la cenzurarea lor)  nu știau, probabil, că viitorul le va da mai mult decât dreptate în ceea ce au imaginat.

De curând s-a demonstrat (încă o dată) că se poate. ACTA, actul pe care o mulțime de țări se pregăteau să-l semneze iar altele l-au semnat cu ochii „larg închiși” a cam dat peste cap lumea reală și virtuală. În timp  ce Polonia și Slovenia regretă că au semnat acordul, România nici n-a stat pe gânduri și nici n-a găsit necesar să supună dezbaterii  acest contorversat ACTA (Tratatul Comercial împotriva Produselor Contrafăcute). Mișcarea de protest care se prefigurează deja prin multe țări și care a scos în Polonia 30.000 de oameni în stradă, ar trebui să pună cel mai mare semn de întrebare pe acest document.

Zi de zi controlul funcționează, începând cu site-urile de socializare și terminând cu magazinele virtuale în care se fac cumpărături. Internetul e o altă lume în care oamenii sunt convinși (sau poate doar refuză să creadă), că „poveștile” scrise cu litere cam șterse, „datele dumneavoastră sunt în siguranță, noi nu oferim nimănui astfel de informații”, sunt adevărate.

Parlamentul European declară senin că  scopul acestui tratat este de „a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, și de a combate contrafacerea și pirateria pentru bunuri ( haine de lux, muzică și filme)”. Realitatea ascunsă sub aceste declarații este una de anvergură: orice poate deveni o marfă și oricine un potențial-real infractor.

What you should know about ACTA _Ce ar trebui să știm despre ACTA?

Lumea se schimbă dramatic și nu în direcția bună. Criza financiară și economică izvorâtă din manevrele frauduloase cu bani virtuali, dominația, în secolul XXI, a unor regimuri discreționare pe planeta care ar trebui să fie a tuturor oamenilor, frica puterii din orice țară că mai marii lor ar putea ajunge dincolo de gratiile unde i-au trimis pe protestatari (sau poate mai rău), coalizează puternicii lumii în direcția unui sever control al celor care îndrăznesc să se revolte. Exemplul există și cred că asta i-a inspirat pe creatorii ACTA (vezi Coreea de Nord). Controlezi tot, ai tot, ești tot.

ACTA e doar un ACT (negru) din acest scenariu.

Textul integral ACTA în limba română.

image

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: