Duios (și sigur) UDMR-ul trecea…

În urmă cu 20 de ani s-a încercat și era cât pe aci să reușească asmuțirea românilor împotriva maghiarilor sau invers fiindcă asta nu are nici o importanță. După moartea tragică și devenită simbol a lui Mihăilă Cofariu (bătut până la moarte) UDMR – ul nu cred că a stat prea mult în cumpănă de cum trebuie să acționeze mai departe. Ce și-o fi spus atunci în… barbă liderul UDMR –ului: nu vom avea liniște până nu vom reînvia, fie și la scară mai mică, imperiul austro-ungar.

Așa că politica duplicitară și săriturile în oricare barcă se ducea către putere au devenit o ideologie solidă pentru UDMR. Până la guvernarea PDL, UDMR –ul s-a mulțumit cu firimituri. De când stau înfipți pe aceleași puternice scaune guvernamentale  situația s-a schimbat: taie în carne vie și nu acceptă decât ce a cerut. Fără compromisuri.

Fără să mă inflamez degeaba, constat și eu ca și alți cetățeni din România că orice vrea UDMR –ul în guvernarea PDL—istă, primește. Vrea UDMR-ul legea educației pentru propriii copii maghiari? I se dă. Nu contează că legea nu se poate aplica din anul care vine pentru copiii români fiindcă nu sunt bani. Maghiarii vor găsi bani să tipărească orice manual în limba maghiară fiindcă legea nu era destinată cetățenilor români ci unei minorități care își urmărește scopurile cu răbdare și …duioșie.

Duios UDMR-ul trecea...

Pasul I,II,III, IV, etc. Toți copiii maghiari trebuie să știe până la vârsta de 18 ani limba maghiară la perfecție și  să o vorbească fluent în școală, familie, pe stradă și la spital. Apoi limba română nu le trebuie așa că momentul când se vor alipi Ungariei fiindcă, nu-i așa vorbitul acestei limbi demonstrează de unde se trag, nu e departe.

Pasul N și următorii. În aceste zile s-a mai făcut un pas în timp ce Boc și Udrea se jucau…ping-pong plini de veselie. Și-au înființat biroul care va milita pentru aplicarea drepturilor cetățenești ale maghiarilor de oriunde sub masca promovării intereselor economice. Oare fac asta și cu cei din America? Au înființat și acolo birouri la colț de stradă (gratis) pentru apărarea maghiarilor? Oare de ce vor maghiarii să fie autonomi? Ce nu le place lor de vor să plece cu toată Transilvania rebotezată parșiv: Ținutul secuiesc?

„Începând cu 1 iunie se deschide Biroul de informare al Consiliilor Judeţene Harghita şi Covasna, care are ca scop principal reprezentarea intereselor de dezvoltare a judeţelor la nivelul instituţiilor Uniunii Europene. Nu este vorba nici mai mult, nici mai puţin decât de un birou lobby care reprezintă interesele regiunii în UE, din care există deja în jur de două mii, iar prin deschiderea acestui birou se va deschide cea de-a 2001-a. Numeroase judeţe, regiuni din România sau din alte ţări au deja un astfel de birou la Bruxelles şi am considerat că deschiderea uneia în vedere reprezentării celor două judeţe în capitala Uniunii este actuală, deoarece în urma unei promisiuni am reuşit să obţinem spaţiul necesar în mod gratis.” zice Comunicatul preşedinţilor Consiliilor Judeţean Harghita şi Covasna – Considerăm ca fiind necesară deschiderea biroului nostru din Bruxelles  din 27 mai 2011 semnat de Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita și Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna

După acest anunț aș vrea și eu să aflu care sunt celelate județe și regiuni  din România care au astfel de birouri la Bruxelles. Nu e nimeni curios? Să fie Vasluiul? Sau regiunea Bucovina-Udrea? Să fie litoralul românesc? Sau Delta Dunării?

PS. 1) Crede cineva din țara asta cuvintele subliniate din comunicat? În orice situație UDMR –ul nu este interesat să fie crezut ci să se…infiltreze duios.

2) Am tot auzit zilele astea vorbindu-se de Constituția României în legătură cu subiectul UDMR face ce vrea dar… avem o constituție. Cum nimeni de la vârful puterii nu respectă Constituția României, UDMR –ul va avea un as în mânecă atunci când va pune problema pe tapetul UE explicând: România e o țară slabă, fără personalități politice puternice iar acolo Constituția nu valorează mare lucru. Și momentul nu e departe.

 

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Bun articol…
    „dar… avem o constituție ?”

  2. Eu aș considera CONSTITUȚIA o instituție iar pe guvernanți și politicieni doar niște oameni în slujba ei. Cine mai crede în Constituție? Aproape nimeni de când mai marii zilei (de ieri, de azi și probabil de mâine) au avut grijă s-o terfelească și s-o transforme într-o broșură fără importanță.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: