Dilematicul ministru: moral sau imoral? Aceasta-i întrebarea.

 Ministrul dilematic

Zicea Botiș luni: "Chiar dacă nu este vorba de un conflict de interese, trebuie luată în calcul varianta demisiei, întrucât un astfel de subiect dezbătut în mass-media nu face bine imaginii partidului. Dacă este o problemă de moralitate şi afectează partidul, îmi dau demisia fără discuţii.”

Între timp, deși noaptea e un sfetnic bun, d-nul Botiș n-a reușit să afle dacă situația  de care știa și  Boc  de mult, e morală sau imorală.  Ieșirea din dilemă nu se întrevede. Cred că a  chiulit  la  cursurile de morală de la grădiniță până în prezent.

Acum d-nul acesta, oarecum ministru, cugetă încă dacă o fi sau nu o fi moral: oare afacerile pe care le face soția mea cu  fonduri europene trimise de ministerul meu, se încadrează la categoria  moral sau trece dincolo, la imoral? Greu de judecat atunci când se pune problema de așa de mulți bani care intrau atât de ușor în buzunarele familiei și veneau pe căi absolut verificate. Sifonarea de fonduri cu aprobări…beton și nici măcar nu erau bani autohtoni. Erau fonduri europene. Parcă așa zicea și d-na Udrea?

Soția doctorandăCu toate acestea bravul Botiș n-a stat degeaba: și-a sacrificat soția obligând-o  să demisioneze și s-a întrecut în a da declarații în stil pedelisto-tălmăcean. Cea mai (!) stupefiantă este: "Eu personal nu primesc niciun ban. Soţia are statut de consilier acolo pe proiect. Primeşte bani pe acel proiect cu finanţare europeană. Soţia mea nu este beneficiar direct. Este vorba de o asociaţie care are acest contract. Soţia mea este plătită în calitate de consilier".

Și ce dacă, ar fi răspunsul. Tocmai aici e problema morală. Cei 8400 lei de beneficiu indirect în calitate de consilier și doctorand. Ministrul nu putea să să sară peste această ultimă calitate a soției personale fiindcă altfel nu ne-am fi imaginat de ce a ocupat postul de consilier. Sau am fi dat frâu liber imaginației.

Dacă mai cercetăm și declarația de avere a ministrului, soția personală a avut următoarele venituri pe ultimul an fiscal (probabil 2009, fiindcă declarația e dată în oct. 2010): 22.000 de lei  bursă de doctorand  la Universitatea Cluj, 120.000 lei din…venituri neprecizate și 90.000 din dividende de la sc Mobil Construct SRL.

Oricum ar fi ministrul și-a amânat demisia până când ANI hotărăște dacă e vreo problemă juridică. Dacă nu, atunci ministrul va decide (mai mult ca sigur) că nu e nici o problemă morală sau e una minoră, fiindcă soția a demisionat.

Există niște întrebări pe care ar trebui să ni le punem cu toții fiindcă oameni suntem:

  • Oare îi mai ajung ministrului banii de Paști?
  • Cum se va descurca familia Botiș fără salariul soției?
  • Va primi soția ajutor de șomaj sau familia va strânge cureaua lată inventată și invocată de Boc?
  • Se dau ajutoare la Bistrița sau familia are economii din care poate supraviețui?

Să fim miloși! Se apropie sărbătorile pascale. După sărbători, problema se va tranșa scurt: e legal, moral și …rămâne.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: