Explicații de/pentru tâmpiți

Doar aș aș putea să înțeleg comunicarea ANRE-ului și să cred că cei care ne conduc au vreun moment ideea că noi(mai ales noi și nu ei) suntem cetățeni ai unei țări democratice. Pe de altă parte,  statul român (și sper că nu mai există nimeni care să nu știe cine e STATUL ROMÂN) ne consideră în fiecare zi proștii sau tâmpiții de serviciu.

ANRECum statul nu poate nimic (adică e total neputincios fiind în ultima fază a lăcomiei) a găsit de cuviință să facă ce a mai făcut. A crescut pe față și fără să se ferească de cineva prețul energiei electrice cu o sumă considerabilă: 4,5 %. De ce? Dar ce  n-ar face-o dacă el nu are bani dar populația are și culmea! e dispusă să-i dea statului. Fiindcă numai așa se înțelege de ce statul se scoală dimineața cu idei de a lua bani de la…proști și pe parcurusul unei zile găseșete destui care acceptă.

„Consumatorii casnici vor plăti lunar cu 1,8 lei pe 100 kWh mai mult, pentru sprijinirea producţiei de energie în unităţi de cogenerare de înaltă eficienţă. Nu este vorba de creşterea preţului energiei, ci de un cost suplimentar". Aș adăuga: pe cine interesează despre ce e vorba? Ce importanță are pentru un cetățean român că plătește o majorare, o taxă, un cost suplimentar sau niște proști care dau ordine? Cât de important poate fi? Rămân banii în buzunar dacă există astfel de explicații?

Probabil că dacă consumatorii casnici nu aflau unde se duc banii lor s-ar fi revoltat dar…fiindcă au aflat (se duc în loc cu ..verdeață, eco) s-au liniștit și se vor duce ca oile la tăiere să dea mai mulți bani statului șmecher.

Ordinul a fost emis ne informează sec ANRE, care demonstrează că nici în ghete nu o doare. Această mare autoritate nu se gândește nici măcar un moment să ia acești bani de la cei care poluează masiv (și aceasta nu e populația) să-i dea la cei care NU poluează. Oare de ce mi-e greu să cred că banii mei, luați cu japca lunar, nu se vor duce unde trebuie ci vor ajunge, ca de atâtea ori, în buzunarul vreunui mare poluator sau al vreunui mare abonat la energie ieftină de la prostul stat român? Și nici nu cred. Și nimeni în țara asta nu crede. Și ce dacă? ar zice statul român sau ANRE-ul?

V-am demonstrat că putem să facem tot ce vrem și nimeni nu va zice sau face absolut nimic. Brucan avea dreptate.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: