Culmea cinismului: țara e în criză și președintele ei se ocupă de un partid.

 "Eu în principal îmi menţin mandatul pe acest partid, nu pe altul. N-am altul, decât acest partid… ", a spus Traian Băsescu la întâlnirea cu partidul. "Ultimul sondaj arată încredere la 11%. Marja de eroare e de +/- 3%. Ca orice…iau soluţia critică. Şi dacă e de -3%. De aici..8. Cum ajung la peste 30%?".

Președintele care nu e al tuturor românilorD-nul președinte jucător al tuturor românilor a făcut o demonstrație de cinism crunt în ultimele câteva zile. Speriat de gândul că a scăzut în sondaje (s-a prăbușit mai bine zis) alături de partidul său „drag” a alergat disperat pe la Parlament, guvern și  Vila Lac doar, doar o reuși vreo creștere miraculoasă. Tot în sondaje. După cum se observă din citat, dumnealui ia totul la modul personal: am partid, am mandat pe acest partid, iau soluția, cum ajung la 30%. Nici un moment nu se gândește președintele la toți românii din România. Am putea spune liniștiți: nici nu-i pasă. De nici unul. Principala sa problemă sunt procentele personale și cele ale partidului.

Și mai are o problemă: cum să le crească. Păi ar cam fi simplu dacă Băsescu nu s-ar fi transformat în …de toate și n-ar fi luat măsuri care n-au avut nici o legătură cu criza ci doar cu tăierea. Orice economist mai prost (fie și neeconomist) ar fi putut proceda ca Băsescu+guvernul României. Un prim-ministru adevărat (și implicit un președinte) s-ar fi sfătuit cu consilieri valoroși, cu economiști de prestigiu, s-ar fi asigurat că măsurile luate nu vor avea efectele groaznice de după aplicare. Așa totul s-a redus doar la procentele lor.

Poate ar trebui să-i spunem președintelui că Ceaușescu a încercat să-și crească „procentele” din balconul Comitetului Central dând poporului 100 de lei la salariu. Și nu a mai fost de ajuns. Nu după ce poporul fusese înfometat ani la rând. Crede cineva că e vreo diferență între înfometarea de atunci și înfometarea de acum? Eu personal nu cred. E același tip de înfometare. Nu are nici o importanță că acum există mărfurile și ele sunt de neatins pentru tot mai mulți dintre noi.

Dragi români totul e OK: Am ieșit din criză. Noi.

În țara cu 22.000.000 de locuitori în care muncesc vreo 5-6.000.000 și sunt pensionați vreo 5.500.000 restul trebuie să trăiască din ceva. Oare din ce dacă se tot taie? Statul taie, privatizatul taie, economia stă, președintele își ia costume noi fiindcă nu trebuie să fie ros în coate. Restul pot.

”Eu am vrut să fie această formulă de guvernare, şi nu e român să nu mă facă responsabil pe mine şi când îi creşte pensia şi când îi scade pensia. Primul pe care îl înjură, dacă nu reuşeşte să spună Boc, Băsescu spune sigur". Așa e și așa va fi până la sfârșitul mandatului băsescian. Sigur că i se va asigura și lui Boc un loc.

Zâmbetul lui Boc înainte de demisie

Blaga: guvernul…”trebuie să se ţină de cuvânt şi să termine cu măsurile dure", deoarece "nu se poate întinde prea mult aţa, că s-ar putea rupe". Mare dreptate are!

Anunțuri
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Mi-a ”sarit in ochi” citatul din Puric. Mare dreptate are.

  2. Cred că citatul acesta va „avea dreptate” mulți ani de aici încolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: