Ne-am întors definitiv la…comunism

Pe vremea celor 50 de ani de comunism autentic românesc una dintre cele mai rostite sintagme  de către românii obișnuiți era „Ceaușescu nici nu știe de…” și aici se putea adăuga: lipsa alimentelor, lipsa căldurii, întreruperile de curent etc, etc, etc. Ideea era că lui Ceaușescu i se ascund multe iar el trăia cu imaginea că românii sunt perfect mulțumiți și fericiți în Epoca de aur.

Iată că aflăm din gura președintelui Băsescu (care știe de toate dar spune puține) cum că: Pogea i-a ascuns situația de la finanțe lui Boc. Ca să vezi ! Cum de noi, românii, de rând nu ne-om fi gândit la asta! Și, mai ales, dacă Președintele știa de ce nu i-a spus?

Și mai bine ar fi să ne întrebăm: De ce oare am ales, acolo sus, sau Președintele a numit, un incompetent, un om care poate fi mințit în legătură cu așa o chestiune importantă, un om pe care îl poate păcăli Pogea, secretarul de stat, vreo dactilografă, etc?

„Clar - obscur” cu cei ce ne mint.

Și de ce este mințit? Vrea cineva răul națiunii? Vrea cineva ca românii să trăiască în continuare mințiți cu nerușinare pe cale mai importante sau banale probleme? Păi dacă vrea, acei oameni nu pot fi decât cei din guvern, Parlament și Președinție. Unii chiar au recunoscut cu nonșalanță că ne-au mințit. Mare lucru! Acum aflăm că premierul poate fi mințit  și se lasă mințit cu nerușinare. Oare trebuie să credem că Președintele care știe tot păstrează pentru el informații care sunt necesare pentru bunul mers al țării, pentru toți românii? De ce?

cravata de pionier pdl-istUrmătorul pas ar fi să aflăm, la finalul mandatului lui Traian Băsescu, că nici măcar n-a știut că are o țară de condus iar guvernul i-a ascuns faptul că miniștrii săi sunt pe dinafară de …orice.

Mâine, poimâine aștept să înceapă întreruperile de curent, defilările în onoarea Marinarului Suprem, și cravata portocalie  la gâtul pionierilor pdl-iști.

 

 

 

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: