Statul român se decapitează singur…

…și asta nu înseamnă că, cei care au dorit să strângă bani la buget, ar fi avut vreun moment deStop taxe! luciditate și ar fi gândit mai departe de vârful  nasului purtat prin limuzine. Pentru asta ar fi avut nevoie, să recunoaștem, de experți. De la economiști la…psihologi. Și nu i-au avut.  Mai ales pe psihologi. Se spune despre români că se complac în situații care pe alții i-ar scoate …din sărite, în stradă, etc. Am ajuns să nu mai cred asta.

Românii au ales o cale care să le facă viața ușoară fără să fie nevoie  cheltuială multă de energie. Istoria le-a predat lecția asta și au învățat-o foarte bine Când europenii  se lăfăiau pe perne moi, în banchete  și chiolhanuri, apărându-și privilegiile, românii stăteau la porți apărând hotarele. Nimeni nu-i întrebase, nimeni nu-i plătea, nimeni nu se îngrijora de soarta lor. Țara lor a fost distrusă, prădată, împărțită, jefuită la drumul mare și cu toate astea ei au rezistat. Rareori s-au revoltat. Au învățat  că revolta pe față nu e o opțiune. Alternativele pot fi infinit mai utile. Și le-au găsit.

De ce?De ce să te revolți și să ieși în stradă? De ce să faci o revoluție dacă ea va fi confiscată imediat de de-alde Iliescu? De ce să moară oameni dacă rezultatul final e o nouă epocă comunistă cu Băsescu președinte? De ce să faci grevă dând statului român motive să-ți  oprească fără rușine și salariul tăiat pe care ți-l datorează? De ce? Asta nu ajută.

Așa că bumerangul lansat prostește de la guvern i-a șocat pe români doar în primele zile. ChiarDirecția: de la guvern către români și ...înapoi. de-a doua zi unii au început să caute portițele legale sau mai puțin legale (chiar ilegale) pentru a ocoli  tăierile drastice ale guvernanților. Și, ca o părere personală deși nu sunt un astfel de om, înclin tot mai mult să le dau dreptate. Da, dacă statul s-a „gândit” (pardon! n-a gândit) că singura modalitate de a aduce bani la buget este aceea de a-i jupui  pe români, și românii trebuie să se gândească la propriul lor bine. Și asta înseamnă  că statul nu va câștiga niciodată atât cât și-a propus din mărirea taxelor și impozitelor fiindcă tacit și ocolit  românii se vor opune. Din toate puterile.

Caricatură preluată de pe site-ul „vidu.ro”

Asta va primi statul român din taxe și impozite.Primele semne sunt …de-a dreptul negre. TVA-ul a dato-n bară rău de tot și colectarea la buget a eșuat. Nici jumătate din cât sperau guvernanții. Drepturile de autor au băgat în grevă fiscală aproape toată țara iar cozile interminabile n-au făcut decât să …enerveze. Pe unii fiindcă le răpeau demnitatea de-abia câștigată iar pe ceilalți fiindcă „nu existau”.  Restul abia acum începe. Firmele își mută sediile în alte țări, angajatorii eludează legile cu ajutorul angajaților și, în curând, sindicatele vor înceta să mai existe. Pe cine să mai „apere”? Salariații își iau câte 2 -3 job-uri dar nu mai plătesc decât pentru unul impozit (și acela anemic) și bănuiesc că cei doritori vor afla zeci de astfel de metode ca să se  răzbune pe stat. Și vor reuși.

Iată doar câteva, 10 mai exact, astfel de metode: „10 metode legale de a plăti taxe mai mici sau deloc”de Lucian Davidescu, articol publicat în Standard.ro. Și sunt doar câteva din cele legale.

Succes celor care vor căuta!

Etichete Technorati: ,,,,
Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: