De ce plătim consilierii prezidențiali?

Răspuns: degeaba. Să privim lucrurile în detaliu.

De exemplu avem la Cotroceni (noi, românii) un consilier pe nume Sebastian Lăzăroiu. El e unul din cei 10 consilieri pe care statul român îi plătește (de la bugetul anemic actual și din PIB-ul costeliv) ca să-l consilieze pe Președintele României, oricare ar fi el, pe domeniul planificare și analiză politică. Sebastian Laurențiu – Lăzăroiu funcționează deci, pe bani publici, la „Departamentul de Planificare şi Analiză Politică”.

Consilierul prezidențial plătit de noi ca să spună povești.Lăsând la o parte faptul că domnul mai sus amintit e un fel de expert și consultant  în…migrații, adică în tot felul de migrații  europene și internaționale, de când e la Cotroceni nu prea înțelege nimeni ce fel de „sfaturi” îi dă Președintelui. De curând a început, constatând că ia salariu cam degeaba, să apară pe la televizor, să scrie prin ziare, să posteze pe bloguri. O fi avut mult timp liber că de!… ce să faci la Cotroceni vara la 40 de grade? Ultima „poveste” cred că a depășit cu totul granițele serviciului pentru care s-a angajat la stat. În virtutea faptului că (teoretic) funcționează și ca profesor asociat pe la facultatea de Comunicare și relații publice, a făcut un sondaj (nu e sigur că există sau e doar imaginat) și a aflat că românii sunt dornici de povești, acum, în criză.  Albă ca Zăpada își cam pierduse din frumusețe, Fetița cu chibrituri nu mai impresiona pe nimeni de când cu gigacaloria mărită, Scufița Roșie dezvoltase sindromul Stockholm, Moș Crăciun  s-a rătăcit și sigur nu mai vine la iarnă în România iar despre Capra cu trei iezi  nu există date certe, așa că Lăzăroiu le-a introdus pe toate în ecuație cu speranța că va da lovitura. Și a reușit.

Salariu minim pe economie?, Discuții cu sindicatele?, Remanierea guvernului?, Haosul declarațiilor fiscale?, Sănătatea în colaps? Învățământul încremenit în proiect? Toate astea sunt nimic pe lângă emanațiile lui Lăzăroiu, asupra cărora s-au aruncat imediat toate ziarele și televiziunile, încercând descifrarea bulversantului Nostradamus mioritic.

Ca cetățean al României, am o nedumerire: de-asta îl plătim din bani de la buget? Adică pentru tâmpeniile astea? N-ar trebui, cumva, dacă se pretinde sociolog să facă treaba serioasă pentru care ocupă funcția de consilier prezidențial? Sau și-o fi imaginând că noi, cei cărora ni s-au redus salariile cu 25% avem chef de povești? Sau șomerii au chef de povești fiindcă nu mai au nici serviciu, nici bani? Poate mamele cărora le-au murit copiii arși? Revin: DE CE ÎL PLĂTIM? Domnul acesta a făcut, în anii anteriori, studii peste studii despre..migrații. Cred că, în acest fel, a ajuns să „emigreze” dumnealui în sfere prea mici pentru a fi vizibil. Deși nu aveam nici o convingere de bun augur în privința domniei-sale, cu idioțeniile debitate de curând m-am convins că locul pe care îl ocupă la Cotroceni poate fi la fel de bine și liber. Nu se va observa și am face și o economie la buget.

„Fetița cu chibrituri” bătând la uși închise.

Ar trebui să-i spună cineva (de la facultate, dintre prieteni dacă mai are) să facă un studiu asupra activităților pe care le exercită alți consilieri prezidențiali de prin Europa. Se vede treaba că până acum nu a aflat cu ce se ocupă un om aflat pe o astfel de funcție. Când oamenii din țara asta sunt atât de îngrijorați de ceea ce le rezervă vremurile și niște politicieni incompetenți (aflați la guvernare sau nu) treaba consilierului prezidențial ar fi să dea încredere în munca serioasă pentru care e plătit acolo, la Cotroceni. Ăsta să fie mesajul consilierului.

Se spune că trebuie să acorzi respect instituțiilor statului și oamenilor care le reprezintă. Ca să fac asta ar trebui să am de ce iar instituția să-mi fi câștigat respectul prin oamenii săi. N-a reușit. Din păcate, în viziunea mea și poate și a altora, domnul Lăzăroiu nu s-a apropiat nici de „picioarele” respectului. Capul e departe.

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: