Manelismul care urmărește guvernul

După ce s-a opintit să taie  25% din salariile bugetarilor guvernul constată că marea dreptate pe care credea că o împarte tuturor românilor cu venituri nu valorează nici o ceapă degerată. Fiindcă nu avea bani și nici nu știa cum să-i facă i-a luat direct de la cei care aveau: bugetari.

Maneliștii fără număr După aceea (adică mintea românului cea de pe urmă) Președintele și guvernul (ce tandem grotesc!) au văzut, parcă așa spune și în biblie, nu? cum că nu era bine. De fapt ei n-au văzut nimic  fiindcă nu poporului român le cântau maneliștii osanale în campania electorală. Presa, cam cârcotașă și băgăcioasă, a „văzut” averile afișate ale maneliștilor pe care oamenii îi „iubește”.

În calitate de prim ministru al unei țări ca România, Boc s-a gândit să ne aline oful de a ne fi tăiat salariile ieșind cu o mină foarte serioasă pe posturile de televiziune și lansând teoria : maneliștii vor fi impozitați. Rezultat: hohotul de râs al celor „fără număr”.

Parcă se inițiase un proiect care dorea impozitarea pe bogăția afișată, nu-i așa?  Păi da, dar erau prea mulți parlamentari și membri ai guvernului care ar fi trebuit să plătească impozit și probabil proiectul a picat cu brio și cu ceva „înjurături”.

Oricum în România în care se impozitează tot, bugetarului i s-a tăiat salariul iar manelistului nu i se impozitează nimic fiindcă …e șmecher?, e iubit de nuntași și cheflii?, e de partea președintelui?, e din procentul de 99% ? Nu se știe.

Cred că există o metodă destul de bună pentru a-i impozita pe maneliști fără să mai „auzim” hohotele de râs ale acestora în nasul restului populației care plătește impozite.

Pasul I: se stabilește o legislație prin care astfel de profesii să fie trecute la capitolul „Profesii liberale”.

Pasul II: se adaptează legislația în conformitate cu profesiile liberale; (Acest tip de profesii există în Franța)

Pasul III: Toți cei care au venituri din profesii liberale trebuie să se înregistreze într-o bază de date la nivel național și să declare corect, pe propria răspundere, veniturile. În caz contar să li se aplice impozit pe bogăția afișată. (am citit că Liviu Guță are ca mașină personală – un Hummer). Deci, eu fisc, mă uit la mașină, mă uit la venituri și văd că nu se potrivesc în caz de incorectă declarare. Aplic impozitul pe bogăția afișată.

Pasul IV: Maneliștii și lăutarii să fie obligați să se înregistreze într-o agenție de impresariat și să aibă un certificat de la aceasta pentru a-și putea desfășura activitatea. În caz contrar să nu li se permită să cânte în nici un fel de spectacole, nunți, etc. Așa că, cei care ar alege să cânte pe oriunde fără să fie înregistrați, ar intra pe tărâmul ilegalităților.

Nu prea cred că guvernul acesta poate fi atât de coerent încât să adopte vreo măsură de impozitare acolo unde veniturile sunt „fără număr”. Maneliștii le spun asta în fiecare zi. Doar proștii plătesc….

Iată o manea care se potrivește bine acestor timpuri. Transcrierea versurilor e originală, adică aparține maneliștilor.

Stefan si Narcis – Criza financiara

„S-a dat zvon in tara
ca e criza financiara
dar nu ma intereseaza
pe mine nu ma afecteaza

of, of, ce lume rea
face numai vorba mea
eu n-am teama, n-am habar
stau bine financiar

la omul care-si permite
criza la el nu se simte
banii tot din criza ii face
c-are el smecheri cu acte

sunt prea vechi in meserie
am acte pe smecherie
sunt in forma permanent
n-am cum sa dau faliment”

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: