Planul B era, de fapt, planul A

CURTEA CONSTITUTIONALA Mare bucurie mare pe toate canalele de știri și prin toate ziarele. CCR a decis, a făcut, a dres, s-a dovedit independentă, s-a dovedit corectă etc., sau bla, bla, bla tot una.

Guvernul, spre deosebire de CCR (care obosise), e perpelx. Adică cum nu poate să taie? Păi n-a zis Băsescu că poate? Sau Băsescu a zis să ne prefacem că tăiem ca să putem impozita și noi nu am fost foarte atenți? Oricum ar fi îi anunțăm pe români că trecem la planul B. Nu contează că nu-l avem! Ne întâlnim în week-end la Snagov și l-am făcut! FMI poate să aștepte că îi dăm mai mult decât a cerut.

Nu înțeleg deloc nici bucuria, nici satisfacția, nici măcar ușurarea cu care privește toată presa decizia CCR. Mai ales că CCR a avut mare grijă să nu se atingă de pensiile „constituționale” ale magistraților dar să „povestească” pe îndelete că orice alte pensii sunt doar legale și pot fi modificate.

De salarii ce să mai vorbim! Guvernul, prin dubiosul plan B făcut la repezeală în zile de sărbătoare, vrea acum să:

  1. taie cu 25% salariileemil-boc
  2. mărească contribuția la șomaj
  3. mărească CAS-ul
  4. mărească TVA – eventual 24-25%
  5. mărească cota unică 23%

Adică din salariul tăiat și pensia impozitată să nu mai rămâi decât cu (eventual) pâine și apă. Și asta deoarece impozitarea propusă acum adăugată la mărirea taxelor (24% TVA și 23% cotă unică de impozitare) se aplică tot pe  salariile tăiate și tot la pensiile pe care guvernul le dorește  impozitate nesimțit. Ce dacă e neconstituțional să te atingi de pensii prin lege? O faci prin impozit. Ca să-l parafrazez pe domnul de la CCR:  nu se ia doar o mânecă a hăinii ci se lasă …o mânecă.

Să luăm un exemplu: ai salariu de 1000 lei. Se scad 25% rămân 750 lei. Cresc contribuțiile propuse mai lași statului încă vreo 100 lei deci: 650. Cota unică de impozitare crește cu 7 procente mai dai jos și din banii de salariu. Uite-așa se face că rămâi fix cu vreo 500 de lei. Ce ziceam? pâine și apă? Cred că putem renunța la pâine.

Degeaba au făcut guvernanții noștri o lege unică de salarizare care se presupune că se tot aplică de la începutul acestui an că unicitatea salarizării s-a dovedit a fi numai pentru bugetarii „mulți și proști”(scuze pentru cuvânt dar nu găsesc altul). Pentru cei puțini și „deștepți” legea unică a salarizării le-a venit ca o mănușă. Și-au tras salariile conform legii și acum nu le vor diminuate. De-asta vor să mărească taxele și impozitele. Cei cu salarii mari vor rămâne cu salarii…bune în timp ce restul …dar de ce să-i mai intereseze restul?

Așa că planul A a funcționat de minune și, după câteva zile de suspans, s-a transformat cu succes nesperat în planul B. CCR s-a dovedit „independentă” și a analizat constituția meticulos. Presa a relatat pe larg despre pensionarii și salariații văduviți de drepturi și muritori de foame în viitorul apropiat. Guvernul (mai ales premierul) s-a răstit la noi fiindcă am acceptat cadouri otrăvite iar acum el nu poate decât să ni le ia înapoi și să ne dea și peste bot că le-am acceptat. Opoziția se dă de ceasul morții fiindcă nu are ce face și chibițează de pe margine. Peste toate apare „jurnalistul ” de senzație încarcerat și descarcerat spre completarea circului televizat și nu numai.

P.S. De ce  guvernul se tot leagă de pensiile speciale (militari, aviatori, polițiști) și nu se leagă de pensiile cu adevărat nesimțite ale unor securiști care au prosperat după revoluție. Cei care au fost martori și implicați în urmărirea, oprimarea, moartea celor care se opuneau regimului trecut sau cei care au „participat” intens la revoluție. Acelora, statul român de după 1989, le-a dat pensii  nesimțite. Au avut grijă de asta Iliescu, Constantinescu și chiar Băsescu. Acum îi bagă pe toți în aceeași oală! Învrăjbește români cu români și asta numai pentru că: ce bine e să ai acces la averea unui stat și să te înfrupți din ea!

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: