Sârbu ia parte la experimentul pe români.

Marian Sârbu gândind la experimentul pe români.„Nu era nevoie să ne convingă, pentru că, dacă aceste măsuri nu vor fi temporare, noi vom ieşi din această coaliţie, ca să fie foarte clar. Dacă pe 1 ianuarie (n.r. – 2011), dacă, cel puţin în ceea ce priveşte pensiile, nu se revine la valoare actuală, nu mai avem ce căuta în coaliţie“, a afirmat Sârbu.

Cu alte cuvinte domnul Sârbu Marian încearcă marea cu degetul. Deși nu se află(oficial) de partea puterii (sau poate cu atât mai bine că nu se află  în această barcă) își dă acordul pentru experiment. 

Ce va fi gândit (Domnia – sa) el? Să vedem cum arată românii după cele 6 –7 luni de tăieri draconice de venituri. Cam câți mai supraviețuiesc? Dacă mor mulți, rămân bani pentru ceilalți și uite-așa se poate reveni la vechile salarii și pensii. Salarii și pensii care, nu cred că se mai iluzionează cineva, nu vor mai valora tot atât. Inflația va merge mână în mână cu devalorizarea și banii noștri de acum vor valora cu vreo 40-50 % mai puțin la 1 ianuarie 2011.

Rămâi stupefiat când constați, în fiecare zi, cum fiecare parlamentar /membru din guvern dă măsura prostiei și incompetenței sale, mimate sau reale. Nici un moment oamenii aceștia nu au venit acolo, în cele mai înalte demnități pe care le poate oferi statul român și unde i-au trimis românii prin votul lor (ha,ha,ha…), cu intenția de a face ceva pentru țară. Știu că spun vorbe mari dar…nu așa ar trebui să fie?

Nu trebuiau să fie acolo OAMENI care să lucreze efectiv pentru români și nu pentru soții, fiice, fii, gineri, nași, cumnați, amante și mai știu ce grade de rudenie se pot inventa? După cum bine am constatat cu toții: NU.

Fiecare individ/individă a venit acolo cu un scop personal bine conturat în minte și l-a urmat ani de zile pas cu pas. Morala a fost lăsată acasă ( și a fost probabil  și încuiată) iar omul, devenit parlamentar, ministru, secretar de stat, sau orice altceva pe undeva, a hotărât că românii pot să mai aștepte: capitalismul, democrația, reformele, pensiile, o viață decentă, orice.

Din păcate a venit scadența. Din păcate pentru noi, nu pentru ei. Scadența înseamnă ceva groaznic: să se vadă că nu ai făcut nimic în 20 de ani de la Vlădică (Iliescu, Constantinescu, Băsescu) până la opincă (ceva gen secretarul de la guvern sau șoferul care câștigă 4200 lei pe lună). Vă dați seama ce probleme grave se nasc?Soția rămâne fără geanta de mii de euro, amanta nu-și mai poate face cumpărăturile la Paris, grupul BVB pierde concediul pe Coasta de Azur, ginerele pierde afacerile cu statul și tot așa.

Am experimentat grosolan pe Marian Sarbu. Ce gândește: „Privind experimentul din afară” „Păi asta, dragii mei, este exclus! Soluții avem, și-au zis EI: vom invoca siguranța națională, criza mondială și ne vom regrupa în jurul partidului. După toate astea ne vom răsti puțin la români fiindcă sunt cam bugetofagi și le vom tăia veniturile nesimțite obținute din cadouri otrăvite timp de 20 de ani. Îi vom aduce cu picioarele pe pământ și le vom spune verde-n față: consumați prea mult! Voi, nu noi. Întrucât am constatat, în comunism, că puteți trăi cu foarte puțini bani, cu magazinele de alimente goale și fără libertatea de exprimare acum vom face un alt tip de experiment. Puțin diferit.

Începând de mâine (oricare mâine)  veți avea magazinele pline, veți avea libertatea de exprimare dar… vă luăm banii. Ce să faceți cu ei? ”

Pe de altă parte, noi, avem ce face cu ei. Ne vom strădui, în continuare, poate în următorii 20 de ani, să nu pierdem nici un contract pe care statul român ni-l poate furniza și, în acest fel, din pozițiile pe care le deținem, vom putea să ne întreținem, la standarde europene (super high) familiile: copiii la studii în străinătate, soțiile mulțumite cu mașinile primite cadou în fiecare an, șoferul personal sau de serviciu cu leafă decentă, afacerile ginerelui prospere, etc. Nu  vă mai spun. Ne vedem, cu cei rămași, la 1 ianuarie 2011. Experimentul continuă.”  ar spune un parlamentar/ministru/secretar de stat/șofer de 4000 de lei pe lună,  etc. Inclusiv Marian Sârbu.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: