Linșajul mediatic…

…se întâmplă atunci când obrăznicia, imoralitatea și lipsa de educație țin loc de competență, decență și eventual discreție.

Nu prea înțeleg la ce se aștepta viitorul ginere al Președintelui României. Să plece la Paris în ropotele de aplauze ale românilor care habar nu aveau de facultățile absolvite de …D-nul Syda? În uralele funcționarilor din minister care poate nu i-au aranjat concursul dar cum se poate demonstra asta? Călcând agale pe covorul roșu  și înaintând cu încredere nezdruncinată că va contribui la creșterea PIB-ului României?

Și oare cum se simțea Syda (oare cu numele acesta urma să se prezinte și la Paris?) știind că 7 oameni au plecat din minister ca el să dea concurs și să reușească? Și de ce oare cei 7 plecați nu au intrat și ei în concurs? Poate reușea vreunul.

Sunt de părere că în acest caz linșajul mediatic e chiar …de bine. Și că a și funcționat. Adică Syda și-a dat seama (sau a fost sfătuit) că oricât de expert ar fi în acele relații economice și oricât de bine ar vorbi acele limbi internaționale până la urmă…nu se face.

Demisia a fost oricum o alegere mai bună decât plecarea la Paris pe bani din bugetul României. De ce l-a ales totuși ministerul pe Bogdan Ionescu?Bănuiesc că acolo, în ministerul Economiei, se ascultă manele (parcă 99% zicea președintele Băsescu), funcționarii își fac tatuaje în locuri vizibile sau nu, nimeni nu poartă costum și cravată ci se îmbracă oarecum bătător la ochi, limbajul e unul cât se poate de colorat iar Bogdan Ionescu este quintesența acestor trăsături. E mai mult decât sigur că  prima impresie contează și bănuiesc că tot așa ar fi fost și la Paris.

De aceea în acest moment mă bucur că D-nul Bogdan Ionescu zis Syda, sau invers, nu ne reprezintă nicăieri decât în domenii unde nu trebuie să se așeze la masă cu alți reprezentanți diplomatici. Îi doresc chiar să-și folosească pe viitor diploma obținută în Franța dar fi bine să pornească (totuși) mult mai de  jos. Poate reușește să se ridice fără mama (care înțeleg că are multe „calități”), fără Videanu, fără EBA, fără…

Etichete Technorati: ,,,
Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: