E joi…e flacăra violet

Trebuie să recunoaștem că joia încep să se întâmple tot felul de lucruri. Pentru Băsescu – bune, pentru PSD – rele. Fiind joi PSD – iștii și-au propus să se întâlnească. Lucru bun dacă n-ar fi degenerat în rău.

Adrian Năstase Adrian Năstase, cel arogant, a venit în fața partidului său să țină un discurs orientat vehement către stânga, foarte către stânga.  Și a vorbit, a vorbit, a vorbit exact ca în vremurile de prim – ministeriat ale domniei- sale când se credea buricul Pământului și trimitea presa (slujbașii) să-i numere ouăle. Cred că flacăra violet i-a luat mințile lui Adrian Năstase de nu s-a gândit că joia nu e zi de anunțuri importante cum ar fi cel legat de candidatura la președinția partidului trandafiriu. Altfel nu-mi explic de ce tocmai joia.

După discursul lui Adrian Năstase, lungit mult peste limita răbdării publicului: „Da, voi candida”, și putea foarte bine să se oprească aici, a urmat… Miron Mitrea,Miron Mitrea surprinzător de enervat. Ca niciodată de enervat. Așa de enervat că ne-a și spus asta. Citez din memorie: „Nu voiam să o spun tocmai așa”.

Cel mai tare s-a enervat pe prietenul Vanghelie care e bun la sectorul 5 ca primar dar nu face doi bani ca purtător de cuvânt fiind, cum știm cu toții, analfabet. Și nea Marean face rău, foarte rău, imaginii partidului. Așa că Miron Mitrea a găsit de cuviință să spele și câteva rufe murdare, nu în familie cum se așteptau toți psd-iștii,  ci de față cu toată presa. Cu plecarea lui Sorin Oprescu din partid, cu filialele care au conduceri de la centru și tot așa. Uitasem de lauda de sine cu care și-a început Mitrea discursul: cum s-a făcut de a renunțat la imunitate fiindcă nu suporta să planeze vreo suspiciune asupra lui.

S-ar putea  ca și restul discursului lui Mitrea să fi fost interesant dar…Băsescu i-a luat (și le-a luat) fața cu întrunirea fulger a CSAT-ului.  Aflat sub zodia norocoasă a flăcării violet Băsescu a acționat rapid și concret. Întâlnire reprezentantul Americii – întrunire CSAT- anunț conferință – conferință – lăsare țară și PSD-iști cu gura căscată.  Cine să se mai gândească la luptele acerbe din PSD (pentru scaunul pe care scrie „Președinte”) când toată lumea se frământa în legătură cu subiectul, total secret și nebănuit, al întrunirii CSAT-ului?

Mircea Geoană Cred că am sărit peste discursul lui Geoană dar bănuiesc că a fost lipsit de relevanță. Fiindcă nu l-am ascultat m-am gândit să-l citesc pe site-ul PSD-ului. Acolo am găsit însă un alt discurs. De la ședința grupurilor reunite ale PSD-ului. Mi s-a făcut greață. Toate paragrafele încep cu: „doresc”, „aș dori”, „adresez o rugăminte”,  de vreo 10-12 ori.  E plin de dorințe acest Geoană.

O întrebare rămâne fără răspuns: O fi știut Obama de flacăra violet de și-a trimis reprezentantul tocmai joia la Cotroceni, la Președintele Băsescu?

Cum spuneam: e joi … e flacăra violet.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: