Mahalaua parlamentară

Silviu Prigoană - soțu' lu' Bahmuțeanca. Silviu Prigoana: „Să se bucure poporul român că n-am pus-o pe Bahmuțeanca pe listă.”

Cred că prea puțini oameni din România au  timp să stea să asculte mahalagismele familiei Prigoană. Ne ajunge show-ul cu Bahmu de la nu știu ce televiziune. Oricum nu i-ar mai fi trebuit bahmuțeancăi (o fi devenit substantiv comun de atâta plimbat din …gură-n gură și prin presa de scandal) încă un show, la câte a susținut cu propriul (cum să-l numim oare?) …soț. Divorțăm, nu divorțăm, ne batem, ne pupăm, ne bălăcărim, vă asigurăm pe toți de afecțiunea noastră în direct pe la televiziuni, etc.

Trebuie totuși să recunoaștem că pentru serviciile aduse PDL-ului d-nulHonorius Prigoană, un tânăr capabil, pe care partidul nu-și permite să-l piardă. Valoarea mea, valoarea mea... parlamentar mahalagiu, Prigoană, trebuia răsplătit. Cum el nu mai are nevoie răsplată propriu-zisă, fiind de toate și având de toate, s-a gândit la fiul cel  din Americi venit. Și aici trebuie să spun că  n-aș fi avut nimic în contra fiului  (Honoriusul) dacă acesta ar fi ajuns acolo prin propriile forțe ( că, cine știe, poate și merita) și nu pe ușa din dosul partidului.  Adică: „dă-te tu că vin io  fiindcă  tata a  dat mai mult  și al tău nici nu se știe cine e” (dialog  trucat, bineînțeles, dar care poate fi mai adevărat ca unul real).

Cel  mai tare m-a deranjat, enervat ar fi mai corect, faptul că S. Prigoană, consideră foarte corect să amenințe (de la înălțimea scaunului de parlamentar) poporul român, cu candidatura Bahmuțeancăi.  Adică pentru clanul/dinastia Prigoană, România e moșia personală și poate să facă ce vrea. Poate ar trebui chiar, ca  fiecare dintre noi să se ducă personal și să mulțumească lui Prigoană senior că ne-a scăpat de Bahmuțeanca. Vă rog să rețineți că Bahmuțeanca e soția personală și nu vreo femeie în casă. Dacă așa a ajuns să se poarte un parlamentar român nu cred că mai are rost să ne întrebăm de ce nimic nu merge cum trebuie în țara asta. M-am simțit ca în vremurile în care, în România, se vorbea de amanta regelui  Carol al II -lea, Lupeasca, deși n –am trăit pe atunci.

Comunicatul de presă care ne anunță pe noi, românii cum va susține Honorius un discurs în Senatul  statului Illinois.Uite la ce poate fi folosit antetul Camerei Deputaților.Și fiindcă „reclama e sufletul comerțului”, Prigoană senior a început de mult să-și laude odrasla care azi candidează  deși  dumnealui personal nu vrea asta.  Alături se află un comunicat de la cabinetul parlamentar al deputatului S. Prigoană. Cred că nu puteam dormi noaptea dacă nu știam asta.  Și oricum: câți au știut și de ce ar fi fost important?

Aș încheia cu faptul că  S. Prigoană a fost ales de o mare parte dintre români pentru a deveni  parlamentar și, ca atare, dumnealui are niște obligații morale față de cei care l-au ales și chiar față de cei care nu l-au ales. Dacă reprezinți o țară, un popor, nu – ți  poți permite să vorbești ca la mahala.  Și asta după ce te lauzi pe blogul personal  astfel:  „Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;” . Și m-am lămurit. Educația domniei sale bate spre deloc, 7 ani (de) acasă probabil a stat degeaba și restul chiar nu contează. 

Poate ar trebui ca parlamentarii să facă niște cursuri intensive de bune maniere, după ce devin parlamentari, pentru a înțelege  că ei sunt acolo fiindcă au fost aleși de noi, sau de o parte dintre noi, și sunt în slujba poporului ales. Nu invers.  Asta apropo de importanța votului în România. Cei care s-au dus la vot ar trebui să simtă că votul lor a contat nu să primească „una peste bot” (cam așa a sunat povestea cu candidatura Bahmuțeancăi)  de la Silviu Prigoană.

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: