Ploieștiul și regulile civilizației

Aș fi vrut ca măcar de sărbători să nu fie nevoie să mai public pe acest blog imagini care să demonstreze prea puținele lucruri care se fac pentru cetățenii Ploieștiului, în Ploiești. Din păcate, nu se poate.

În urmă cu ceva timp, adică atunci când s-a dat în folosință podul de la ieșirea spre Târgoviște, am crezut că deja ne aflăm pe drumul cel bun în ceea ce privește circulația pe drumurile publice în zona limitrofă Ploieștiului. Cât aveam să mă înșel! 

Nu au trecut, probabil, nici 2 săptămâni și TIR-urile care vin să încarce bere sau Coca Cola și-au stabilit singure parcări (de zile întregi) exact în  intersecția care duce spre Selgros (pe toate laturile). Și nu 1,2 TIR-uri ci zeci.

De curând s-a deschis Supermarketul Real. O reală oportunitate pentru cei care trebuie să-și aștepte rândul la încărcat bere sau băuturi răcoritoare: s-au mutat din intersecție pe drumul care are sens unic, dar are 2 benzi. Și ce dacă există din 10 în 10 metri semnul „Oprirea interzisă”? Nu contează fiindcă șoferii respectivi pot să-l ignore. Mă întreb și întreb și pe cei care ar trebui să aibă grijă de circulația din aceste zone: Poliția unde e? De ce nu ia măsuri? De ce oare, cele 2-3 fabrici existente în această zonă nu sunt obligate să asigure parcări speciale pentru astfel de mașini? De ce trebuie să se ferească sau să facă slalom printre TIR-uri, ploieștenii sau cei care intră și ies din Ploiești?

Semnul „Oprirea interzisă” nu deranjează pe nimeni. 28.decembrie 2009 TIR-urile au parcat și pe stânga și pe dreapta drumului cu sens unic. 28 decembrie 2009 Aproape de intersecția cu drumul care duce la Selgros se află și mai multe Tir-uri. 28 decembrie 2009.

Cam la fel ( de prost) stau lucrurile și în cartierul în care locuiesc. După ce că de 30 de ani suport peisajul de coșmar al unei ghene care se află la nici 20 de metri de bloc, de vreo câțiva ani de zile suport  și vânzătorii (ambulanți și nu prea) care „poposesc” aici de vreo 3-4 ori pe an sau de câte ori „vrea(!) mușchii” lor. Vin fără jenă și fără frică și se instalează liniștiți prin toată zona de vad comercial. Uite așa se face că nimic nu mai arată ca lumea și, de sărbători, în loc să avem parte de un comerț civilizat  și de un cartier curat, avem parte de niște încropeli de  tejghele din lemne rezemate de vitrinele magazinelor și lăsând în urmă o mizerie de nedescris, pe care se vând tot felul de bazaconii. De la coronițe de brad „împodobite” cu vreo3 fundițe și sorcove până la …artificii, șosete și reni mișcători.„Construcția” de lemn se înalță cât baraca. 29 decembrie 2009 Fațada „construcției” în soarele strălucitor.29 decembrie 2009 Alte tejghele pe capre de lemn și cartoane de cutii de banane. Un peisaj obișnuit. 29 decembrie 2009. Cred că aici ar putea fi „Târgul de bazaconii” ieftine. 29 decembrie 2009.

Uitasem să vă spun numele cartierului ploieștean unde puteți „admira” priveliștile de mai sus: Enăchiță Văcărescu – zona centrală.

Să mai întreb sau nu? Există cineva care ar trebui să se ocupe de acest aspect în urma faptului că plătim taxe și impozite sau e în cencediu fără plată de muuuulți ani? Nici nu vreau să mă gândesc dacă acești vânzători au sau nu autorizații. Nu spun că acești vânzători ar trebui să dispară de pe fața pământului dar măcar ar putea fi obligați să-și desfășoare „comerțul” acesta în condiții civilizate și în locuri amenajate special, nu rezemați de vitrinele magazinelor sau cu mese încropite pe capre de lemn.

Primărie mai avem? Primarul există?

Anunțuri
Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Exista doar cetateni care-si platesc taxele, ca sa raspund intrebarii tale. Unde se duc banii?

  2. E clar că nu se duc unde trebuie. Cred că intră într-un sac fără fund. Al statului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: