Doi în unu surogat

Un mare profesor de socialism (culmea!) pe care l-am avut la facultate ne spunea pe vremea răpirii lui Aldo Moro: "Cine nu are nimic își dorește bani, mulți bani. Cine ajunge să aibă bani își dorește puterea". N-ar mai fi nimic de adăugat aici dar Patriciu asta vrea și știe să se prefacă. Probabil există destui interesați să i-o dea. Puterea. Și tot la fel de  probabil Johannis e doar diversiunea.

Tot circul de pe micile ecrane ale unor și mai mici  televiziuni m-a scârbit profund. Nu mai eCu PNL-istul la butonieră. O fi vreun trandafir? nevoie să-și facă Băsescu campanie. Are deja votul meu și cred că și al altora fiindcă mi se pare de neconceput ca Iliescu (cu sforile) să fie un „miel  bun” care a adus minerii să bată bucureștenii (cu bâte) și Băsescu „lupul cel rău” pentru că pare că a „bătut” un copil. Și are votul meu nu fiindcă l-aș admira peste măsură sau fiindcă e întruchiparea  Președintelui perfect ci pentru că nu mai vreau să văd  comuniști nici în fotografii darămite pe scaunul prezidențial din România.

Afiș electoral: doi în unu. Oricum dacă privim cu atenție  spre „doi pe un afiș” aș crede că este de neconceput să ne întoarcem la comunismul mafiot care s-a altoit între timp cu o doză mare de liberalism prost înțeles (sau trădat?) de Crin Antonescu și frumos manipulat de Geoană. Ar mai fi în discuție și udemeristul Marko Bela care abia așteaptă să intre în orice guvern numai să intre o dată, draghe.

Dacă mai era vreun dubiu în legătură cu ce partide trebuie să existe în România, în această campanie electorală el s-a spulberat. PNȚCD –ul a fost distrus, PNL-ul mai are puțin.  Cine mai rămâne? Sau care?

Oare ce face Dinu Patriciu acum după ce a vândut compania sa (?) petrolieră nu știu cărui Kazahstan și și-a adjudecat  halca cea mai mare din Insula Șerpilor cu tot cu petrol? Probabil că nu vrea să stea degeaba și își mai aruncă câte un ochi  spre putere. Sau mai aruncă cu filmulețe. Că doar nu mai e o problemă de bani dacă i-au intrat în cont  3,616 miliarde dolari.

„Gânditorul” petrolist. Averea lui Dinu Patriciu a fost estimată la 2 – 2,1 miliarde de euro prin 2007. Terenurile deţinute de acesta nu au fost niciodată cunoscute cu exactitate poate fiindcă singur spunea că a făcut speculații cu acestea chiar de la început.

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: