AFEE Ploiești furnizează…întreruperi de curent

site-ul Agenției Electrica.Agenția Ploiesti are adrese și audiente dar furnizează energie electrică ...mai incet.

Agenția de Furnizare a Energiei Electrice Electrica Muntenia Nord – Ploiești sau AFEE  își are sediul în Ploiești după cum bine se observă din numele care pare că nu se mai termină. Probabil că cei de acolo s-au gândit că măcar nume să aibă această agenție care „furnizează”(?) energie electrică folosind…ruleta rusească. Altfel nu-mi explic de ce în cartierul Enăchiță Văcărescu există și acum (fiindcă exista și acum 30 de ani) o zonă în care Electrica nu poate stăpânii proprii wați sau kilowați.

Zona respectivă este delimitată de câteva străzi: Enăchiță Văcărescu,Vitejilor, Grigore Cantacuzino și școala nr.2. De 30 de ani, adică de când a luat ființă cartierul acesta, în blocurile situate în zona respectivă, curentul electric se întrerupe când vrei și când nu vrei. De vreo două săptămâni (mai des) Electrica Ploiești face „teste” pe instalațiile cetățenilor și pe… inimile lor. Întrerupe frecvent alimentarea cu energie timp de vreo 5 – 10 minute sau, dacă se depășește această perioadă, curentul nu revine decât după o oră. Știm asta fiindcă noi, cei care locuim în zonă, am observat cu atenție în ultimii 30 de ani ce se întâmplă. Explicația care ni s-a dat, tot în ultimii 30 de ani, ar fi aceea că există un transformator care….nu înțelegem ce are, dar sigur își face de cap fără ca Electrica să-l poată stăpâni.

Așa se face că în seara zilei de luni, 14 septembrie 2009, Electrica Ploiești ne-a întrerupt furnizarea energiei electrice timp de vro 2 ore. Beznă totală în zona delimitată dar puteai privi apartamentele luminate de pe cealaltă parte a străzii Vitejilor. Probabil ca să nu pierdem amintirile legate de epoca ceușistă sau pentru… nostalgici. Oprirea furnizării energiei electrice nu s-a….oprit aici. Ea a continuat cu „încercările” aș zice, disperate, de a o reporni. Numai că asta a dus la dese porniri de câteva secunde pe instalațiile noastre electrice. Toată aparatura dintr-un apartament sclipea ca luminițele de Crăciun. Bănuiesc că multe dintre aparate nu mai sclipesc astăzi în urma șocurilor primite.

Probabil se testa anduranța lor sau se dorea creșterea vânzărilor de electronice în orașul Ploiești. Încep chiar să bănuiesc că această Agenție (AFEE) are vreo înțelegere secretă cu cei care vând electronice și electrocasnice în Ploiești fiindcă întreruperile sunt mai dese cam de când se tot anunță …adâncirea crizei.

Mă întreb: este oare cazul ca toți cetățenii (probabil câteva mii) din apartamentele situate în zona de mai sus să solicite o audiență la directorul instituției (Director – ing. Paul FERDOSCHI Audiente VINERI 11.00-13.00) pentru rezolvarea situației apărute în ultimii 30 de ani sau Agenția Electrica din Ploiești poate  rezolva singură  acestă problemă? Sau nu ține de competența Agenției? Sau acolo există doar cei care încasează banii  nu și cei care repară?

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: