„Elodizarea” României

Legea unică suferă modificări de luni de zile; legea educației este tocată mărunt de alte luni de zile; guvernul se întrunește în ședințe peste ședințe ca să…discute …de luni de zile (vreo 10); Băsescu ia „atitudine” în diverse probleme de…ani de zile; scandalurile de corupție se țin lanț de…ani și luni de zile; partidele se bălăcăresc fără oprire indiferent că sunt la guvernare sau în opoziție de ….20 de ani de zile; dosarele revoluției se tot aduc în fața …țării de ani de zile; secuii ( care-or fi ăia?) vor autonomie  de ani de zile; Vadim urlă la mafia care-l împiedică să devină președinte de ani de zile; bugetarii sunt nemulțumiți de ani de zile; guvernele ne înfățișează avantajele guvernării lor de ani de zile și nu recunosc niciodată că au făcut ceva greșit; pensiile mici sunt foarte mici de ani de zile; salariile din Agenții sunt enorme de ani de zile; Parlamentarii nu fac aproape nimic de ani de zile ( iar cei de acum sunt aproape inexistenți); legile nu se aplică în România de ani de zile; ordonanțele înlocuiesc legile de ani de zile; infractorii scapă de justiție cu certificate medicale de ani de zile; diplomele de…orice se falsifică de ani de zile; oamenii care le dețin devin tot mai falși de ani de zile; medicii câștigă cât femeia de serviciu de la parlament de ani de zile; campania electorală se desfășoară în România, în fiecare zi, de ani de zile; mineriadele s-au produs din vina Pieții Universității de ani de zile (și nu din vina lui Iliescu cel sfătos); dosarele și casele lui Năstase sunt fără de sfârșit de ani de zile; profesorii nu primesc salarii decente de ani de zile fiindcă economia României riscă un colaps; taximetriștii jecmănesc clienții de ani de zile; lanțurile de mari magazine impun prețurile de ani de zile; Ioana Maria Vlas e singura feneistă vinovată de ani de zile…………….

Zi de zi, an de an, de 20 de ani, totul se petrece ca la început. Nimic nu se finalizează, nimic nu se …găsește, nimic nu se așează, nimic nu se cristalizează. Fiecare nou Parlament, fiecare nou guvern, fiecare nou președinte, fiecare nou șef (în esență)mai mare sau mai mic, o ia de la început încercând în zadar să demonstreze cetățenilor României ce „creier” are, ce „mușchi de oțel are”, ce „strategie” are,  sau: unde-i cheia?, să trăiți bine!, schimbarea care va veni, programul celor 100 de zile, cei 15.000 de specialiști, cei 20.000 de euro pentru fiecare muncitor întors în România, etc.

Societatea românească se destramă, se fărâmițează, se pierde, se…diluează, se sparge în mii de bucățele și acolo sus, clasa politică nu vede  și nu aude asta. E oarbă, e surdă și merge perfect paralel cu cetățenii.

Va fi probabil grevă pe 5 octombrie și nu pentru că bugetarii nu știu cum stă treaba cu legea unică și cu faptul că nu sunt bani ci pentru că au devenit exasperați de cât li s-a spus că nu sunt bani … de ani de zile. Culmea e că mass-media le-a arătat în fiecare zi că sunt bani. Tot de ani de zile.

Cum să creadă medicul, profesorul, micul(!) funcționar că nu sunt bani când există salarii la stat de …njde milioane, prime la stat de întrec imaginația, călătorii în interes de serviciu cu…nevasta, copiii lor la studii în cele mai diverse țări și universități, ceasuri stradale de aur și gâște scumpe pe lacuri, etc.? De ani de zile.

Totul se petrece de ani de zile. Au trecut (vreo) 7148 de zile.  Suntem la OTV. Nu s-au găsit încă …vinovații.

Technorati Tags: ,,,,

 

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: