Stabilitatea politică a României -sperietoarea lui Oprișan

…Marian Oprișan care ne povestește chiar în această dimineață (luni 8.30) cum stă treaba cu „stabilitatea politică” în România. Între altele ne mai spune  vreo câteva vorbe mari: „ne-au ales cetățenii acestei țări”, „ni suntem aici pentru binele lor”, „astea nu sunt povești de adormit copiii” etc. (citate aproximative).

Din două una: ori Marian Oprișan se crede cel mai deștept român și, prin consecință, restul sunt niște proști, ori a învățat lecția demagogiei atât de bine încât nu contează ce spune, totul fiind parte din propria imagine.

În rest, începe să-mi fie rușine că toți, fără excepție, ne lăsăm conduși de: un oarecare Marian Oprișan, un oarecare Marean Vanghelie, un oarecare parlamentar pe care nu l-am văzut ( sau nu l-ați văzut) în viața mea și care stă acolo, pur și simplu, degeaba. Acești oarecare n-ar fi fost nimic dacă noi nu i-am fi ales. Așa, ei sunt ( și se cred) mai mult decât au visat vreodată. Iar noi ne prăbușim în direct și în plină criză fiindcă cei pe care i-am ales (de ce, Doamne,  am făcut asta!) sunt incapabili să facă ceva.

În schimb sunt foarte capabili la dat explicații „filozofice” zilnice: experții noștri s-au dovedit atât de …proști încât nu au anticipat criza (de ce îi plătim de la buget?); guvernul nu poate să facă nimic, criza se adâncește (de ce nu-și dau demisia?); miniștrii devin penali și nimănui nu-i pasă ( o bilă albă pentru infractori); etica și morala devin …hârtie igienică în clasa politică și asta este considerată un fel de…titlu de noblețe, etc.

Mai avem de așteptat până când cei 3 ani de mandat (PSD+PDL) rămași să lase țara fără nimic: fără cei 5.000.000 de oameni care muncesc, fără tinerii capabili care pleacă în toată lumea, fără medici care își găsesc alte locuri pe planetă unde să facă medicină, nu pe femeia de serviciu, fără profesori fiindcă : cine ar mai dori să devină profesor cu salariul dat de actualul guvern?, fără pensionari fiindcă aceștia sigur nu vor supraviețui cu pensiile  echivalente cu …nici o pâine pe zi.

Ce e foarte… „ important” zice Boc chiar în acest moment la tv: toți românii suferă fiindcă nu s-au luat măsurile necesare la timp. De 8 luni de zile se tărăgănează asta și „timpul nu mai are răbdare” cu noi.

Adică vom suferi mult și bine fiindcă experimentele anilor anteriori s-au făcut tot pe noi: ia să vedem, rezistă românii? Așa că, după ședința coaliției din acestă dimineață, ne vom trezi cu câteva grade de rezistență în plus. Pentru că guvernanții au exersat asta. Ne așteaptă ce-a zis Băsescu profesorilor: "Nu vă mai amăgiţi cu salariile crescute înainte de alegeri, a căror creştere o pierdeţi în câteva luni, prin inflaţie".

Morala: noi, cetățenii României trebuie să acceptăm tot ce ni se întâmplă ca să nu punem în pericol stabilitatea politică a….lui Marian Oprișan (și a României), a lui Boc, a guvernului, a președintelui, a parlamentului, a oricui stă pe acolo pe …sus. Fiindcă noi suntem jos și nu cred că avem măcar intenția de a ne ridica.

Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: