Trei în unu și groapa de la Glina clonată la Ploiești

Cei care …„locuiesc” momentan în guvern s-ar putea să-și frece mâinile de bucurie după (dacă) ce vor citi acest post, exclamând extatici: „Uite câtă dreptate am avut!” (Apropo de concedierile pe care le prevăd guvernanții în această toamnă).

Și acum să încep prin a lansa un mic sondaj la care fiecare este rugat să răspundă înainte de a merge mai departe cu cu cititul.

Gardul viu (singurul, unicul)...toaletat... curbDe câți angajați (de la  parcurile  și spațiile verzi ale unui oraș) este nevoie pentru ca o (adică  una  bucată)  mașinărie tăietoare de garduri verzi să-și facă treaba? Nu cred că veți ghici! Dar nici nu e nevoie fiindcă vă voi spune eu. De 3 angajați.

Acum vreo două zile, de dimineață,  mașinăria infernală de tip „drujbă” a spart liniștea cartierului meu pentru a tăia în „carnea vie” a câtorva netunse garduri vii și verzi. Ajunse ca niște liane încolăcite dincolo de care se adună o mulțime de gunoaie, gardurile cu pricina au avut surpriza să aibă un adevărat „staff” de tundere.

Pentru ca muncitorul care mânuia infernala mașină să nu greșească cumva linia oarecum dreaptă a gardului, alături îi stătea șeful. Acesta a privit pe o perioadă de aproximativ 2 ore modul cum muncitorul taie metodic și după planul (dinainte stabilit) gardul. 

Se pare că în această acțiune nu erau de ajuns 2 oameni fiindcă alături de șef și muncitor stătea…EA. EA, angajata de la spații verzi, cu misiunea subtilă (și imposibilă am dedus mai târziu) de a aduna în urma …drujbei resturile vegetale. Atât de subtilă era misiunea încât EA, angajata, nu se mișca. În timp ce șeful stătea în picioare, angajata stătea, mult mai comod, pe trotuar. Resturile vegetale au fost …oarecum adunate la final și aruncate „frumos” lângă ghenă. Cele mari. Cele prea mărunte au rămas la fața locului.

Trei oameni au „muncit” timp de 2 ore la toaletarea gardului de vreo 6-8 metri după schema de mai sus și gardul a ieșit puțin mai mult …curb. Veți spune: „Bravo lor, au grijă de cartier!” Nu vă grăbiți!  Cartierul  (cel puțin în această zonă) arată și acum ca o mică junglă adică la fel cum arăta și acum un an când am scris despre el în „Țara ca o…ghenă”. Tot în august.

Intrarea in crangul salbatic de la PT5 Gardul viu e singurul (unicul) care a fost toaletat. În rest, zero. Vreo 10 copaci au crescut ajungând să dea cu ramurile în balcoane la fiecare vânt; ghena  devine mult prea des o mică (și pestilențială) …Glina; lângă centrala termică s-a înfiripat un crâng destul de sălbatic încă de anul trecut; în fața blocului, de-a lungul trotuarului, salcâmii puși în urmă cu câțiva ani au crescut haotic și peste toate, se așterne, terenul viran (de vreo 30 de ani)  care a fost …adjudecat. Îngrădit frumos cu garduri de sârmă produce acum niște …bălării de toată frumusețea: înalte, bine crescute (1,5m – 2m), verzi, suculente.

„Glina” (și ghena) noastra din Ploiesti (3). Cartierul Enăchiță Văcărescu, PT5.

„Glina” noastra din Ploiesti „Glina” noastra din Ploiesti (4)

Balariile noastre ...bine crescute pe terenul viran.(4)

În primăvară acest teren a fost... despădurit și a trecut în proprietate privată. Acum el se reîmpădurește singur cu bălării înalte de vreo 2m.

Totul e al nostru, al cetățenilor din cartierul Enăchiță Văcărescu, zona PT5 pentru că nici o instituție, nici o autoritate, nici măcar o agenție micuță, a Municipiului Ploiești nu are în grijă această zonă. Pentru noi nu există primar, viceprimar, senator sau deputat care să facă ceva. Domniile lor au avut grijă să dea (prin tot cartierul) pixuri în campanie și să ne ceară voturi. Acum stau frumos în scaunele comode și uită că au în grijă și cartierul Enăchiță Văcărescu. Toți uită de vro 30 de ani, 20 de ani, 10 ani, etc.

Deși nu ne aflăm în vreun cartier mărginaș sau rău famat, nimeni nu îndrăznește să ia vreo măsură: Garda de mediu? NU; Veolia? NU; Primăria? NU. Probabil că mai sunt multe alte instituții(agenții) cărora le plătim taxe și impozite ….grase și ar trebui să aibă o oarecare grijă. Și au. Au trimis 3 angajați să taie un gard.

 Mașină care stă în parcare de vreo 5-6 ani. Nemișcată.În fond (ce atâta grijă!) tot cartierul arată ca după război: străzile sunt pline de gropi și șanțuri săpate când vrei și când nu vrei; pomii aflați pe margine nu se toaletează primăvara; gardurile vii și încă verzi sunt pline de gunoaie; mașinile „supărate” se parchează pe trotuare; altele zac în parcări de ani buni de zile;  străzile, toate străzile, nu mai au decât o singură și îngustă bandă pe care se circulă cu greutate și cu bunăvoința celuilalt șofer; nu sunt destule puncte de colectare a gunoiului și cele existente nu au dotări („Glina” noastră are 3 tomberoane (PT5) și aici aduc gunoiul  famillile din vreo 300 de apartamente). La toate astea se adaugă gunoiul familiilor ce locuiesc pe străduțele din apropiere. Mașina Veoliei „uită” frecvent că mai are și străzi în grijă sau cetățenii (dornici de curățenie în propria ogradă) cară toate gunoaiele noaptea la cele 3 tomberoane …micuțe.

Întrucât groapa de la Glina a fost clonată cu un nesperat succes la Ploiești, în cartierul Enăchiță Văcărescu, cetățenii așteaptă acum clonarea unui primar. Dacă e posibil am vrea să semene cu cel  al Brașovului.

PS. Imaginea ghenei de mai sus se află la o distanță infect de mică de ferestrele a vreo 20 de familii.

Reclame
Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. Ploiesti + Stiri = PHonline.ro » Ziar Online » La ADPP Ploieşti e nevoie de trei oameni să tundă un gard viu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: