Intrarea lui Boc în…istorie

 Intrarea lui Boc în...istorie.376 de baluri și festivaluri organizate în România pe bani publici în luna august, prime ireale (vreo 500.000 de lei) primite de directorii fantastici ai administrației fluviale a Dunării de Jos, „cadoul” de 42 de km de autostradă pe care îl vom primi noi, românii, miniștri care bagă mâna până la cot în banii publici, pachete întregi de coduri educaționale (de vară) în dezbatere publică și peste toate :"Emil Boc este un premier care nu are nimic de pierdut. Cariera lui politică stă, aici, în faţa naţiunii. Reuşeşte, rămâne în istorie, nu reuşeşte, se întoarce la catedră"(citat din Ioan Oltean). În fond, ideal nu e să conduci o țară spre binele cetățenilor ei, ci …să intri în istorie.

În timp ce Boc se pregătește de intrarea în istorie, bugetarii se pregătesc să fie  concediați, să-și ia obligatoriu 10 zile de concediu fără plată sau …să scoată țara din criză. Și toate astea pentru că …golăneala bugetară i-a făcut pe unii …bogații bugetarilor în ultimii vreo 10 ani,  iar pe alții, săracii acestui sistem.

Cei care au reușit să fie la vârful ierarhiei „golănești” vor trece ușor, ușor, peste orice s-ar întâmpla în sistem și probabil se vor „reprofila” curând cam tot pe acolo. Mai rămâne câte unul din familie și-i aduce înapoi pe toți. Ceilalți în schimb vor trebui să…plătească cu vârf și îndesat toate primele, salariile nesimțite și funcțiile de „ajutor de băgător în seamă” ale celorlalți.

Trebuie să fim solidari în vremuri de criză. De ce n-am plăti toți? Vremurile de tristă amintire nu sunt departe și vom avea ocazia să demonstrăm tinerilor ceea ce ei n-au trăit: o mână de oameni fură mult (și legal), toți ceilalalți plătesc …din solidaritate.

Învățământul plătește criza deși n-a primit nimic. Nici măcar aplicarea legii. Cum credeți că se vor aplica cele 10 zile de concediu fără plată în învățământ fără a afecta întreg sistemul? Singura soluție posibilă, pe care eu o bănuiesc  și nu cred că greșesc, este (aproape sigur) următoarea: „Voi, stimați bugetari din învățământ, vă luați 10 zile de concediu fără plată pe cale amiabilă. Faceți și cerere. Între timp noi, guvern, minister, nu vă plătim. Dar…în această perioadă voi nu stați acasă ci veniți la muncă, la școală. Pentru că faceți asta din solidaritate, din patriotism și din dorința „fierbinte” ca nici un elev să nu sufere iar părinții (concediați la rândul lor) să nu aibă motive de revoltă.” (Posibil citat din explicațiile guvernului la trimiterea profesorilor în concediu fără plată).

Ce câștigă profesorii? Prestigiu. „Uite cum s-au sacrificat și au venit la școală fără să fie plătiți!” Ce câștigă guvernul? Bătălia cu criza pe cale …amiabilă. Citește: șantaj. „Dacă nu vreți pe cale amiabilă se poate face cu forța.” Adică o lege care să fie deasupra celorlalte legi că doar e…criză.

N.B. Toate citatele sunt imaginare dar… s-ar putea dovedi foarte realiste.

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. thx ca m-ai introdus in blogroll.O mica scapare- blogul este mediartys si nu medyartis, ok? Daca esti si tu de acord, poti sa denumesti asa: Cosmin Faur- cultura si politica la Ploiesti.THX A LOT!

  2. Mea culpa. Voi modifica. Important era lik-ul. Era de mult introdus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: