„Corozivul” deputat… Korodi Attila

(Preluare de pe site-ul Machiavelli)

Korodi Atilla. Click pe imagine.

”Deputatul UDMR Korodi Attila, fost ministru al Mediului, considera ca vizita presedintelui Romaniei la Miercurea Ciuc, cu ocazia Zilei Drapelului National, nu a fost binevenita, iar ceremonialul la care seful statului a participat a fost exagerat.
”Consider ca vizita presedintelui Basescu nu a fost binevenita. Am spus de mai multe ori ca infrastructura militara trebui data autoritatilor locale, lucru care nu s-a intamplat in Harghita. (…) Ziua Drapelului nu este egala cu Ziua Armatei si ceea ce s-a facut la Miercurea Ciuc a fost exagerat. Se putea serba Ziua Drapelului fara ca ceremoniile sa fie duse spre zona militara, mai ales in Secuime”, a declarat Korodi.
El a precizat ca nu a fost invitat la Ziua Drapelului National dar daca ar fi fost invitat si ar fi fost la Miercurea Ciuc ar fi participat ”din respect”. Korodi Attila este cel care a declarat intr-un cotidian local de limba maghiara ca Tinutul Secuiesc este militarizat si aici se produce o colonizare, iar prezenta presedintelui Romaniei la Miercurea Ciuc ar fi o jignire adusa comunitatii maghiare. Declaratia a fost preluata si de ziarul Magyar Hirlap, care apare in Ungaria si care comenteaza pe larg vizita sefului statului la Miercurea Ciuc.
Reprezentantii UDMR, la fel ca si cei ai primariei Miercurea Ciuc, nu au participat la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Drapelului National. La manifestare au luat parte peste o mie de cetateni ai municipiului, romani si maghiari, multi dintre ei dand mana cu seful statului sau dorind sa se fotografieze cu acesta.”

Tot articolul de mai sus a apărut pe site-ul de știri „Machiavelli”. Imediat ce am văzut fotografia lui Korodi Atilla mi-am imaginat că am de-a face cu un tânăr deputat fără prejudecăți și idei preconcepute, fără aroganța specifică udemeriștilor. Idee total greșită  după cum aveam să-mi dau seama la finalul  lecturării insidioaselor „vorbe” ale deputatului.

Ce-am înțeles?

 • Deputatul consideră că șeful statului (adică cel care reprezintă instituția prezidențială în România, subliniez Instituția) a făcut o vizită…greșită. Sau o vizită care nu a fost binevenită. Și m-am întrebat? Oare de ce Korodi Atilla n-a fost consultat? Răspunsul a venit mai repede decât m-aș fi așteptat. De ce să fi fost consultat? Cine e Korodi Atilla? Un deputat. Un simplu deputat pentru care eu dau bani la buget ca dumnealui să aibă leafă. Și nu mică.  Și nici măcar nu contează de ce etnie sunt. Contează doar că sunt cetățean român. Și dumnealui (sau domnia sa?) este cetățean român.
  • „ARTICOLUL 80 din Constituție prevede:
   (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

   (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”

 • …și … din fericire, Constituția României nu prevede (la nici un articol) că Instituția prezidențială trebuie să ceară sau să primească sfaturi de la Korodi Atilla.

  • Cum adică să dai infrastructura  militară autorităților locale? Adică o „bucățică” de armată să se desprindă din Marea armată (română) și să se facă ….locală? sau dumnealui nu știe să folosească corect limba română? Fiindcă eu exact asta am înțeles.
  • De ce dă d-nul deputat, plătit și de mine, sfaturi de cum să se serbeze Ziua Drapelului în România de moment ce dumnealor (liderii românilor de etnie maghiară – sună ciudat, nu?) nu cer niciodată nici o părere și nici nu acceptă vreuna de cum să sărbătorească anumite zile maghiare ( sau: ale maghiarilor, ale Ungariei, ale Trianonului ) în România? Departe de mine gândul de a atenta la sărbătorile maghiarilor de pretutindeni, dar nu pot să nu mă gândesc că acest domn se (mai) află (încă) în Parlamentul României și mă aștept să susțină drepturile tuturor cetățenilor (indiferent de etnie). Și pe ale mele fiindcă îl plătesc.
  • Ce este aceea „Secuime”? E vreo zonă turistică? E vreun județ nou? E vreo zonă delimitată special de care noi, cetățenii români (toți) nu am aflat încă și domnul deputat a aflat? Există ca atare în cărțile de geografie sau e doar o expresie pe care toți liderii udemeriști o folosesc pentru a da impresii…false? Românilor, de indiferent ce etnie.
  • De ce trebuia să fie invitat la Ziua Drapelului și nu a mers acolo de bunăvoie și din respect pentru țara în care trăiește? Respect pe care îl clamează în vorbe oarecum „meșteșugite”. Din respect pentru cei care l-au ales să fie deputat în Parlamentul României? Din respect, pur și simplu, pentru drapelul țării? Cine l-a împiedicat dacă a vrut cu tot dinadinsul să participe? Nu putea s-o facă, fie și neoficial? Ca simplu cetățean?
  • Nici un reprezentant UDMR (parlamentar sau nu, consilier sau nu, ) n-a participat la Ziua Drapelului, acolo unde a fost ea organizată. Asta spune un singur lucru despre ei: ori nu trăiesc în România, ori nu sunt cetățeni români, ori sunt total lipsiți de respect față de țara în care trăiesc și muncesc( sau nu) ori singurul lucru care îi interesează este să-și umple (fain, frumos) buzunarele pe seama cetățenilor care plătesc bani la buget ca ei să aibe leafă, diurnă, fotolii moi, drumuri la Bruxelles ca să se dea europeni, etc.

  Am aflat ce limbi străine vorbește Korodi Atilla. Din nefericire, dumnealui este un deputat care nu știe unde se află și n-a găsit încă limba în care să vorbească și în care să se facă înțeles.

  Eu însă aș dori ca atât cât va mai sta în Parlamentul României să se abțină de a da sfaturi de genul celor de mai sus fiindcă și eu îl plătesc. Și este acolo tocmai fiindcă cetățenii români de etnie maghiară au aceleași drepturi ca toți ceilalți cetățeni români. Și este foarte bine că este așa. Dacă trăim într-o țară europeană toți trebuie să avem drepturi care să ne fie respectate.  

  Cei ajunși în Parlament trebuie să învețe mai întâi cum să facă asta. Nu i-am ales acolo, noi, toți, ca să susțină drepturile unei minorități sau unei majorități. I-am ales să fie europeni nu „bârfitori” pe la porți (ale Europei, ale Ungariei, ale Bruxelles-ului, ale Strasbourg-ului) sau prin mass-media.

  Și fiindcă d-nul deputat n-a fost „invitat” (și nici măcar nu i-a păsat  de asta) la Ziua Drapelului m-am gândit că n-ar strica să vadă cum arată drapelul României. I-l ofer.

  Roșu, galben și albastru sunt culorile de pe drapelul României.

  Anunțuri
  Articol următor
  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat asta: