Ce mai face președintele din când în când?

Răspuns: Președintele (Traian Băsescu) a criticat nivelul slab de pregătire al multor profesori la un post de radio.

Ce mai face Președintele? Răspuns la răspuns sau la criticile președintelui:

Aveți mare dreptate, Domnule Presedinte! Dar… să începem cu criticile de la vârf. 75% dintre politicienii români  nu au ce căuta pe scena politică și, cu toate acestea, conduc o țară! (cu indulgență 75%) Avem și un partid (care este) condus, în realitate, de un analfabet și, cu toate acestea (repet), n-am văzut pe cineva să se plângă. Ba mai mult, îl ascultă toată lumea (pe „care este”).

Și ca totul să fie bine ( „și tot românul să prospere”), anul acesta, toți elevii absolvenți a opt clase, indiferent de medie, sau de notele luate în teză (1,2,3,4) vor intra la liceu. Dumneavoastră cum comentati asta? Și nu prea înțeleg: cu ce sunt de vină profesorii dacă nici un guvern nu a vrut să ia deciziile care se impuneau în învățământ? Adică o REFORMA. Orice partid, de orice culoare și din orice guvernare și-a zis: Las’că merge și așa! Și a mers. Acum de ce va plângeti? Mai bine zis: de ce criticați?

Primii incompetenți se află în înaltele scaune din aproape toate ministerele. Ei sunt cei mai bine plătiți incompetenți (probabil din fostul bloc comunist). Apropo de nivel slab de pregătire.

La lefurile pe care guvernările trecute și prezente (probabil și viitoare) au hotărât să le plătească profesorilor (ca să supraviețuiască) ar trebui ca țara (cu președintele ei) să fie mulțumită că încă se mai face (mai există) învațământ. Fiindcă, în timp ce salariații agențiilor de …orice erau plătiți cu sute de milioane de la buget (săracii!), profesorii făceau… muncă patriotică (la școală) îmbrăcându-se de la second hand. Dădeau tării olimpici (cei cu care s-au lăudat toți) si n-aveau timp si bani sa-și ridice vile cu "n" etaje. Făceau naveta și nu primeau nici măcar salariu fiindcă primăria din …Cucuieti nu avea bani. Când își cereau drepturile li se spunea că: „economia sare în aer”, ”nu sunt bani”, ”efortul bugetar ar fi prea mare”, sau o multime de alte tâmpenii. Toți știam că nu e adevărat. In timp ce pentru unii se aplicau legi abrogate (pentru bani, bineînțeles)pentru profesori nu se aplicau legile votate. E valabil și azi. Tichetele de masă sau cadou ajungeau numai la cei care le …"meritau": parlamentari, bugetari de lux, oameni cu salarii de zeci de milioane, și din când în când și pe la muncitori, etc. La cele câteva milioane pe care le aveau profesorii salariu nici măcar tichetele de masă nu se …potriveau. Poate că, dacă ar fi avut bani, și-ar fi „ridicat” nivelul de pregătire și n-ar mai fi folosit banii de salariu de mizerie ca să mănânce, să se îmbrace, să-și crească copiii, să-și ajute părinții pensionari – muritori de foame – să plătească la timp taxele (acelea care intrau în buzunarele agențiilor), și aș putea continua mult.

Doar faptul ca v-ati asumat greșeala de a fi votat o lege (aproape reparatorie) nu înseamnă nimic. Nu a tresărit nimeni la această asumare. Nu a încălzit pe nimeni. Din contra: pentru profesori a fost o palmă în plus. Așa că nu înțeleg criticile dumneavoastră și cred că nimeni din țara asta nu le mai înțelege. Poate că ar fi timpul să deveniți președintele de care are nevoie țara și să lasati deoparte personajul "președinte jucator". Aș vrea să pot încheia „cu stimă”. Din pacate nu pot.

PS. Și a mai trecut un an în care profesorii au fost umiliți, batjocoriți, li s-a spus că trebuie să trăiască tot cu acele salarii de mizerie (fiindcă țara nu are bani), li s-a pus pe masă CRIZA, li s-a cerut să facă în continuare sacrificii promițându-li-se „raiul” când și-o reveni țara. Probabil în ultimul an de guvernare (pesedisto-pedelistă) ca să nu se piardă voturile acestei categorii sociale (prioritate națională). Cum spuneam într-un alt post: vina e a noastră, puterea e a lor!

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Excelent comentariu, Cristina!

  2. Cronicarul ziarului Le Monde l-a declarat „omul verii”. E mai mult ºi mai puþin de atît. În timp ce prezentatorul vedetã al postului TF1, Patrick Poivre d’Arvor e în concediu, cel mai important jurnal de ºtiri (în medie 10 milioane de spectatori) a fost prezentat de Harry Roselmack, jurnalist de culoare. A fost o decizie exprimînd dorinþa de a reprezenta pe micul ecran Franþa realã, cu mixajul ei de religii ºi de rase, ºi a fost marcatã pe un spaþiu mult mai larg decît ar fi impus înlocuirea unui realizator cu altul: „E o dovadã a apartheid-ului mental la care am ajuns fãrã sã ne dãm seama. Lãudãm frumuseþea fizicã a lui Harry (chiar aºa!). Îl gãsim elegant ºi rasat, apreciem dicþiunea lui în limba francezã (totuºi limba lui maternã). Competenþa profesionalã nu este nici mãcar evocatã. Se considerã cã e fireascã. În vara anului 2006, francezii se informeazã privind un negru ºi în aceastã oglindã se descoperã mai bogaþi ºi mai complecºi decît se considerau. Nu e de rîs: uimirea este uimitoare pentru cã am fost privaþi de aceastã imagine de-a lungul deceniilor. Chiar dacã pare o caricaturã, pînã acum oricare dintre noi cunoºtea un negru, unii aveau chiar un prieten negru ºi ni se întîmpla sã aplaudãm un muzician, un comediant sau chiar un actor negru. Dar, global, în societatea noastrã, negrii ocupã un loc periferic. Ni se încruciºeazã drumurile în transportul în comun, pe strãzi; îi vedem pe ºantiere, la birou, unde mãturã. ªi ni se pare firesc. Ca ºi cum aceasta ar fi ordinea lucrurilor. O ordine naturalã ºi deci imuabilã. Într-atît încît criza de la periferii, din noiembrie 2005, i-a surprins chiar pe cei care prevesteau cã mai devreme sau mai tîrziu se va produce o catastrofã în cartierele dificile, bantustanele care dau în clocot pe lîngã marile oraºe”. (Le Monde, 8 august 2006)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: