Statul suntem noi, nu voi

Un președinte bun............. La toate. Ieri și azi am aflat că, de fapt, noi românii nu știm nimic. Habar nu avem de situația dramatică în care se află statul, adică noi. A trebuit să vină d-nul Președinte Băsescu să ne spună ca la …proști, să ne explice cu încetinitorul, cu răbdare, ca să înțelegem și să nu mai cârcotim atât. Adică, vedeți, eu v-am explicat și acum aștept să fiți înțelepți (citește placizi, blazați, resemnați și un pic …idioți n-ar strica).

Să stați în banca voastră! Cu salariile înghețate, cu pensiile așișderea, cu sporurile tăiate și să vă mulțumiți cu ce vă dăm. Noi, ăștia, care suntem statul (sau „care este?”). Că doar nu aveți pretenția să fiți și voi? Voi trebuie doar să înțelegeți ce vă  spunem de 20 de ani : bugetul nu face față, mergeți la vot, avem 15000 de specialiști, votați schimbarea, programul de 200 de zile (în care economia va crește ca Făt – frumos), vom avea autostrăzi, veți avea credite, vom schimba constituția, nu vor mai fi generații de sacrificiu, vom,vom, vom………..nimic.

De curând am aflat că avem criză. Ce-i drept dacă nu aveam televiziune și internet n-am fi aflat atât de repede fiindcă D-nul Boc nu ar fi avut unde să afișeze asta: criza. Și programul partidului pe care cu „…” nu știu ce-l reprezintă dar nu are de loc reprezentativitate, principii sau forță politică fiindcă D-nul Geoană l-a jucat pe gheruțele personale destul de artistic.

Tot așa și Președintele care a început să se ocupe de lucrurile fundamentale pentru populație: greutatea ghiozdanului unui elev, numărul de ore pe care le fac elevii la școală, cum și de ce fac sport, etc. Poate ar trebui să desființăm Ministerul Învățământului ca să nu mai plătim cei 400 de angajați. În plină criză (dacă asta există cu adevărat) ar fi un lucru înțelept.

Și întrucât președintele se „dovedește” a fi pe zi ce trece tot mai priceput în toate domeniile propun să-l alegem pe următorii…„n” ani sau eventual „pe viață”. Politicienii să se transforme în funcționari cu salarii înghețate la „mic”, Parlamentul să devină onorific, poliția și justiția să se supună  ordinelor venite de sus, armata comandantului suprem și în felul acesta vom rezolva 100% criza. Vă dați seama câte economii am face? O țară întreagă să aibă un singur și mare conducător. S-a mai văzut, nu?Președintele.

Oricum pentru a nu fi acuzat că nu se preocupă de cei mai săraci dintre noi, d-nul Președinte a avut grijă să sublinieze că salariile mici trebuie să ….culmea!, crească. Cum de ce? Fiindcă sunt mici. Astfel am rezolvat, noi statul, problema. În viitorii zece ani (de criză) toți veți avea aceleași salarii …mici fiindcă vom avea în vedere ca populația să nu sufere de …invidie.

Între timp am ajuns să mă întreb: noi, cei care suntem statul, când vom avea civilizație și democrație, sistem sanitar modern și învățământ pentru secolul XXI, justiție imparțială și poliție incoruptibilă, economie de suprafață (că acum e total subterană) și autostrăzi pe care se poate circula (fiindcă acum ne târâm pe asfaltul ciuruit legal de firmele licitatoare), politicieni  educați, diplomați și, eventual, alfabetizați? Probabil într-un viitor virtual fiindcă cel real nu se prevede a se materializa vreodată.

"Aveţi obligaţia să fiţi parte a unui proces care nu mai începe odată", zice Traian Băsescu. „Gura păcătosului adevăr grăiește” chiar dacă domnia – sa se adresa  doar funcționarilor.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: