Ipocrizia n-are limite. La noi.

Citez din DEX: IPOCRIZÍE s. duplicitate, falsitate, făţărnicie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleşug, (livr.) fariseism, machiavelism, tartuferie, tartufism, (rar şi fam.) machiaverlâc, (înv.) făţărie, prefăcanie, prefăcătură, procleţie, (fig.) iezuitism, mascaradă. (~ cuiva în comportare).

Se apropie sfârșitul lunii februarie 2009. Cu toate acestea nimeni nu lucrează. Nici Parlamentul, nici guvernul, nici alte instituții ale statului român. Probabil fiindcă sunt „de stat”. Cea mai intensă muncă se depune în continuare la …discurs. Cetățenii României trebuie să vadă pe ecranele televizoarelor și să audă din gura fiecărui personaj cum se muncește. Discursul trebuie înnoit zi de zi. Am uitat de bieții parlamentari care sunt nevoiti să stea noaptea la serviciu! Dar…probabil, vom avea buget la 1 martie. Victorie!, vom striga atunci. Poate ar trebui să se apuce de acum de bugetul pe 2010!

Vrem sa fim vazuti in roz... Călin Popescu Tăriceanu (care se crede încă prim-ministru): „Doar oamenii de rând suportă consecinţele crizei. Avem în România două feluri de cetăţeni.  O primă categorie care suferă din cauza crizei, aceştia sunt actorii, medicii, profesorii muncitorii, ei sunt cei care trebuie să sufere toate consecinţele acestei crize.

A doua categorie sunt politicienii din PSD şi din PD care îşi creează locuri de muncă bine plătite. Vă aduc la cunoştinţă că am făcut un inventar şi înregistrăm aproape 1100 de posturi noi în ministere care sunt acordate politicienilor din cele două partide”.  Milos Tăriceanu ăsta.

Elena Udrea (s-o vedem și p-asta!): „Tichetele de vacanţă vor fi tipărite în acelaşi mod ca cele alimentare, iar valoarea lor va fi cuprinsă între un salariu mediu şi şase salarii medii. Scopul acestor tichete de vacanţă este fiscalizarea turismului şi eliminarea turismului la negru” – sublinierea îmi aparține. După cum bine se observă nu economia subterană era problema în România sau spălarea banilor, ci turismul la negru. Cât de negru?

Doru Giugula (ăsta cine o mai fi?): „Anumite persoane din Primăria Capitalei, pentru a-şi satisface nişte interese, au extins în mod arbitrar zona de expropriere. Păi şi cine sunt persoanele alea să ştim să nu le mai alegem a doua oară? E vorba de Videanu, e vorba de Udrişte”.

Cristian Diaconescu (ministru de externe): „Sunt doar 33 de dosare întocmite împotriva cetăţenilor români şi dacă aceste 33 de dosare stau în cale unor relaţii economice şi sociale normale între România şi Italia în care zeci de mii de români şi italiei intră în raporturi sociale normale, înseamnă că problema este în altă parte”. Cu ce ne ajută acest discurs? Am descoperit cumva „localizarea … geografică a problemei”? Acel „altă parte” să însemne ceva?

Totul e ...aproape roz Emil Boc: „Am redus taxa de poluare pentru autovehicule cu o treime. Am reglementat şi situaţia maşinilor care au fost cumpărate înainte de 15 decembrie 2008, care nu au fost înmatriculate între timp şi care pot fi înmatriculate pe baza legii din iulie, la cuantumul de atunci al taxei. Dacă şi-au înmatriculat maşina între timp vor primi diferenţa de taxă pe care au achitat-o”.(exemplu concret: de la vreo mie și ceva de euro la vreo sapte sute și…asa ne putem permite! În loc să dăm cel puțin 45.000.000 lei vom da numai 30.000.000 lei. O nimica toată! și o trecem la categoria „uite ce-am făcut noi, guvernul”).

Mircea Geoană: „Bugetul este, în linii mari, încheiat. Nu suntem perfect fericiţi cu dânsul, asta-i viaţa, ăştia au fost banii, pe ăştia i-am împărţit”.(bla,bla, bla…cine-o fi susținut legile lui Tăriceanu în legislatura trecută? Parcă PSD – ul lui Geoană. Am uitat: „Dânsul” e bugetul umanizat?)

Etichete Technorati: ,,,,
Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: