„O, ce veste minunată!”

desteptarea …ne-a dat ieri guvernul Boc. Să trăiți, să fiți fericiți și să stiti că noi ne gândim la binele dumneavoastră! ar putea fi continuarea procentului de 5% dat la salariile celor din învățământ și pensionarilor (în acest an de criză). Ca să nu cumva bugetarii dascăli să se lăcomească s-a și hotărât: 3% din aprilie, restul de 2% din octombrie. Și, mare grijă, acești 5% se vor da doar în condițiile îndeplinirii criteriilor de performanță.

Trebuie să observăm că „greaua moștenire” nu se lasă. Ne urmărește probabil din vremea ( sau din mormântul)  lui Ceaușescu și fiecare guvern venit la palatul Victoria ( ce paradox! a cui victorie?) are cele mai bune intenții. Ce păcat că rămân, de 20 de ani, atât: bune intenții. Și Iadul tot cu asta e pavat.

Cel mai frumos și roz se prezintă însă situația în discursurile politicienilor de pe micul ecran. D-nul mare Prim-Fost,Tăriceanu, dă lecții de buget și constată totala incompetență a actualului guvern care, trebuie să recunoaștem, nu prea are ce buget să facă cu o visterie goală. Altii, printre care si Presedintele, ne spun, cu durere in suflet  si cu grija zilei de mîine, ca nu vor lasa populatia sa sufere in actuala criza. Probabil că vor suferi cei care  au „suferit ” si pana acum: bugetarii de lux, învartitorii de imobiliare si terenuri pe banii statului, rudele pana la a 7 -a spita asezati in functii care mai de care mai bine platite (tot de stat), etc.

Pentru că altfel noi, populatia (că de la un timp nici popor nu mai suntem în discursurile lor), o vom duce cum nu se poate mai bine. De noi va aveea grijă actualul guvern care munceste de o luna si jumatate doar la buget și se ceartă pe funcții. Probabil si Parlamentul care va da asa niste legi „frumoase” în următorii 4 ani dacă se hotărăște să muncească, întrucât și-a început mandatul cu o lungă vacanță deși țara, se pare, e în criză.

Si, după cum am văzut ieri toată ziua, nici armata nu mai e ce-a fost dacă, în loc să-și pună proprii militari să păzească armamentul, apelează la firme de…ciumeți (că de pază nu sunt sigur). M-am liniștit însă când am aflat că n-au furat și muniție pentru cele vreo 50 –  60 de pistoale mitralieră, AKM -uri și altele. Poate vor doar să facă niște exerciții tactice și după aceea le aduc înapoi. Și uite-așa ne-am speriat degeaba!

Una peste alta veștile sunt bune: țara e încă pe continent, guvernul se străduie (imaginea contează!), Parlamentul își va intra curând în drepturi (că are o mulțime!), armata e încă la noi, Becali vinde Steaua, polițiștii patrulează, veghind asupra populației ….din dotare.

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: