Ce vezi cu ochii tăi nu e adevărat

Nu am consumat alcool. Niciodată.Secolul în care trăim, criza financiară, campania electorală, amenințarea șomajului, instituțiile care nu mai funcționează, nesimțirea ajunsă la rang de mod de viață, justiția românească ce este doar o imagine (proastă) și nu o instituție, etc. pot să dea peste cap și pe cel mai realist și bine intenționat om. De aceea nu trebuie să ne mai mire că după un show cu avocați la televiziune poți să declari liniștit că ceea ce ai văzut cu ochii tăi nu este adevărat.

Judecătoarea beată cu alcoolemie de unu la mie nu e, de fapt, beată. Polițiștii care au oprit-o nici nu aveau acest drept. Faptul că nu suflă în alcool test demonstrează că alcoolemia dumneaei era 0. Trusa alcool – test testată cu succes pe alți bețivi nu este omologată (pentru judecători de sex feminin). Actele pe care nu le avea nici nu-i trebuiau  fiindcă putea foarte bine să se legitimeze cu cuvintele: „sunt judecătoare”. Ca orice cetățean al României, ne informa avocata dumneaei. Refuzul de a intra în mașina poliției și a sta acolo până la lămurirea situației înseamnă hărțuire și agresare  din partea polițiștilor care habar nu au cum să se poarte cu o judecătoare. La cursuri cu ei! De la spital probele de sânge (biologice) nu au ajuns însă la vedere pentru că, din cauza alcoolemiei, s-au evaporat. Medicii nu-și dau seama de ce.

Ulterior poți să-i dai în judecată (doar ești judecătoare)  pe polițiști. Nici nu poate fi vorba să nu câștigi procesul de moment ce tu ești judecătoare și ei polițiști. Ca orice alt cetățen al României dacă ar fi să ne luăm după spusele avocatei. O avocată îndârjită în a – și apăra clienta și a face din negru, alb. Dar nu orice fel de alb cu unul care să-ți ia ochii. Și mai că ni i-a luat. Și magistrații din Pitești constată, la final, că d-na judecător a fost agresată. Au uitat să sublinieze: în timp ce era beată. Sau nu era beată?

După ce ai văzut însă tot filmul cu judecătoarea beată trebuie să-ți iei un avocat. De ce? Ca să-ți explice toate amănuntele pe care, în fond, nici nu le-ai perceput fiindcă erai mult prea atent la film. Așa afli că ceea ce ai văzut cu ochii tăi nu este adevărat. Și s-ar putea să nu mai fie niciodată adevărat.

Oricum direcția în care se îndreaptă justiția în România poate să ne provoace un sentiment de spaimă totală. Dacă ajungi (vinovat sau nevinovat) în fața justiției și dai peste judecătoare în cauză? Ce garanții ai că:

  1. nu e beată;
  2. are discernământ;
  3. pornește de la prezumția de nevinovăție;
  4. nu acceptă măsluirea probelor;
  5. își face meseria în mod corect;
  6. etc.

Răspuns: nici una.

Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Asta cam asa e…

    Insa justitia e justitie, dreptatea e dreptate! Si, din nefericire, la noi nu prea au treaba una cu cealalta…

  2. Din fericire, pentru mine,încă mai am o oarecare încredere în faptul că dreptatea ar trebui să triumfe. Ca-n povești. Și sper din tot sufletul că nu există mulți indivizi care să semene cu judecătoarea beată. Cu toate astea mă îngrozesc gândind că aș putea vreodată ajunge să fiu judecată de un astfel de om(?). E la fel de groaznic și gândind la oamenii care au avut deja nefericirea să fie judecați de dumneaei. Oare erau vinovați sau nevinovați?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: