Tăriceanu ne „dă” 9%

 cei 9% pentru salariile profesorilor. „Nu putem mări salariile din motive electorale. PNL va purta în continuare discuţii cu partidele parlamentare, dar trebuie să se înţeleagă că aceste moţiuni au raţiuni pur electorale”, zice d-nul Tăriceanu, după care anunță că de la 1 noiembrie salariile profesorilor vor crește cu 9%. Sigur, în calitate de slujbaș în cadrul MECT, ar trebui să mă bucur că d-nul Tăriceanu ne mai „dă” ceva în luna noiembrie. Dar mi-aduc aminte că la sfârșitul lunii sunt alegeri și nu mă mai bucur.

De fapt nici nu prea am de ce să mă bucur pentru că tot ceea ce dumnealui hotărăște să ne dea tocmai ni s-a luat pe parcursul celor 3 luni de vară. Prețurile s-au umflat voios în timp ce primele de vacanță nu au fost văzute niciodată fiindcă legea e ambiguă. Tichetele de masă le-am primit pe jumătate și abia în 2008 și la ele ne-a fost luat impozitul aferent. Adică am primit niște hârtii dar impozitul ni s-a calculat în bani luați din salariu. Și s-ar putea nici să nu le mai primim. Adică s-ar putea totuși să le primim pentru că vin alegerile și, nu-i așa, primarii trebuie să-și ajute candidații de partid. Incertitudinea domnește aici sau când e vorba de orice drept ar avea dascălii. Pentru că la noi nu ajung informații ci doar zvonuri. „Ce știți, se dau tichetele?” „Ce ați aflat primim și noi prime de vacanță?”„Știți cumva când se dau banii pentru cărți?” Răspunsurile sunt de genul: „La școala cutare s-a dat”, „O colegă mi-a spus”, „Am auzit la că s-ar putea” etc. și nu vin niciodată de la autorități sau de la minister ci pe căi necunoscute.

Pentru orice neclarități legate de salariile profesorilor pe care niște salariați contabili nepricepuți nu au știut să le descâlcească, dascălii au trebuit să dea în judecată MECT. Alți bani, altă distracție. În cele din urmă și cu mari întârzieri am primit și niște resturi din drepturile noastre. Care n-au mai însemnat mare lucru. De ce nu le-am primit la timp? Nu erau alegeri în fiecare an.

Deci, d-nul Tăriceanu și partidul dumnealui care tocmai și-a făcut campanie electorală prin școli, amintind pe ici pe colo cât s-a investit în domeniul educației și învățământului, ne mai „dă ” ceva. Și pensionarii mai primesc ceva și nu din 1 noiembrie ci din 1 octombrie ca să aibă timp să se bucure de banii în plus până merg la vot.

Departe de mine gândul că nu ar trebui mărite salariile și pensiile. Mărirea ar trebui să vină însă dintr-o politică solidă și o strategie adecvată fiecărui domeniu și nu cu o lună, două înainte de alegeri pentru acele categorii pe care, tu guvern, nu le-ai avut în vedere niciodată pe parcursul ultimilor 4 ani de mandat.

Așa se explică de ce pensionarilor încă nu le ajung pensiile să trăiască decent iar 9000 de școli nu au autorizație de funcționare; de ce pensionarii noștri nu-și permit să se plimbe iar posturile din foarte multe școli rămân neocupate sau se ocupă cu suplinitori necalificați; de ce mulți profesori părăsesc sistemul de învățământ pentru alte domenii mult mai bine plătite, de ce multe nu sunt cum ar trebui să fie. Dar ministrul învățământului e optimist și mulțumește tuturor pentru susținerea pe care a avut-o pe timpul mandatului său. De la cine a avut susținere?

Etichete Technorati: ,,,,, ministru
Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. „Sustinere politica” se numeste! N-are nici o legatura cu viziunea, cu pasiunea, misiunea sau vocatia. Ba mai mult, nu are nici o legatura cu politicile educationale, asa cum povesteai (pe buna dreptate) mai devreme…

    Iar sustinerea asta are termen de garantie 4 ani. Dupa aceea, ramanem doar cu politica! :-(

  2. Nu are(legătură) deși ar trebui să aibă. Dacă ești de unul singur poți să ai pasiune, viziune, misiune sau vocație câtă vrei și să ți le duci la îndeplinire când vrei, cum vrei, când poți, oriunde poți. Să lupți pentru a ți le impune sau realiza.
    Când e vorba de un sistem educațional și de învățământ lucrurile se schimbă fundamental. Și, da, ”susținere politică” se numește dar partidele noastre nu fac nici o politică. Poate politica „Cine dă un ciolan mai mare?” pentru că, până acum, totul a mers din întâmplare bine în unele domenii.Nu numai în învățământ ci în orice domeniu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: