Țara ca o…ghenă

pisici, câini, șobolani; mizerie și mortăciuni; garduri, canapele și culcușuri.

Foto 3.Pe lângă ghenă s-a „înfiripat” o mică junglă:buruieni, arbuști, copaci crescuți la întâmplare; animale diverse:pisici, câini, șobolani; mizerie și mortăciuni; garduri, canapele și culcușuri pentru animale.

Enăchiță Văcărescu.

Foto 4.La prima vedere s-ar părea că suntem în pădure sau undeva pe Valea Prahovei bântuită de secetă.Greșit. Ne aflăm într-un cartier al Ploieștiului:Enăchiță Văcărescu.

După venirea mașinii (în sfârșit!) o zeamă oribilă rămâne în urmă. Din păcate sau din fericire fotografiile nu au miros.După venirea mașinii mai rămâne întotdeauna ceva.
Foto 2.După venirea mașinii mai rămâne întotdeauna ceva.
„Operatorul” de salubritate așteaptă telefoanele locatarilor.
Foto 1.„Peisajul” și mirosul nostru de zi de zi. De 28 de ani nimeni nu face nimic.Această ghenă este amplasată la câțiva metri de o casă, un punct termic și cca 20 de apartamente.

 

Totul se întâmplă la Ploiești dar ar putea fi la fel de bine în oricare alt oraș al României. Absurdul n-are limite. Ghena s-a refăcut în urmă cu vreun an, doi: s-a micșorat, s-a împrejmuit, s-au adus fix 4 pubele și gata. Între timp una din pubele a fost ridicată fiindcă nu încăpea. În țarcul mic reconstruit.  Au rămas doar 3. Circa 150 de apartamente aduc zilnic gunoiul aici. Alături se află un cvartal de blocuri fără ghene. Cu un mic parc. Ce-i drept, total neîngijit. Cum spuneam. Ca o junglă. Alta. ADPP-ul nu știe că are un parc aici. Îl informăm pe acestă cale. Locatarii care au „parc” nu au ghene. De aceea, în spirit civic, aduc gunoiul la ghenele de aici. Uneori nici nu ajung până la ghenă fiindcă miroase urât și nici nu poți trece de munții de gunoi sau prin zeama oribilă și urât mirositoare.

Și mai absurd este faptul că pentru a avea „peisajele” de mai sus, plătim. Plătim salubritatea, plătim taxe la primărie, plătim parcări. Pe lângă acestea mai plătim și telefoanele pe care le dăm Societății fantomă de salubritate (Veolia?) sau Primăriei pentru a binevoi să ia cineva gunoiul. Mă întreb ce se întâmplă dacă refuzăm să mai plătim?

Așteptăm, noi locatarii de lângă ghenă, soluții. De explicații ne-am săturat.

 

Anunțuri
Lasă un comentariu

9 comentarii

 1. De la ADPP nu e bine să ai mari speranţe. Unii oameni cu simt civic au plantat nişte copaci pe zona verde din Piata Anton, iar cei de la ADPP i.au scos din pământ şi i-au lăsat să se usuce (asta s-a întâmplat acu 1 sau 2 ani).

 2. Cristina

   /  August 27, 2008

  Nu mai am nici o speranță. Ultima a murit când ghena s-a refăcut mai mică, mai proastă și a rămas în același loc. De la ADPP nici atât. Au venit să taie vegetația de lângă puctul termic și s-au văicărit toată ziua pe sub ferestrele noastre:„Vai ce mult am muncit!”După ce au plecat totul era la fel.

 3. Şi cel mai frustrant lucru legat de ADPP este că dacă vrei să plantezi un copac în faţa blocului, pe spaţiul verde aferent, ai nevoie de aprobare de la ei.

 4. Fotografiile fac cat o mie de cuvinte. De ce nu le trimiti la o televizune?

 5. Of, unei televiziuni e corect. Ma corectez singura.

 6. Voi lua drumul televiziunilor. Inca o data sa mai dau cu ochii dimineata de asa niste privelisti „minunate” si sunt in stare de orice.Cu televiziunea, vreau sa zic.

 7. S-ar putea sa nu fie nevoie de prea mult timp. Din pacate.

 8. „Vizionez” ghena in fiecare zi. Am o adresa de mail de la salubritate si ii voi trimite acelui director,zilnic cate o fotografie cu ghena plina.Asa, din intamplare, voi mai trimite si cate unui ziar prahovean. Apoi trec la cele cu acoperire nationala. Suna ca un plan.Si este un plan. Daca nimeni n-a facut nimic 28 de ani macar sa vada zilnic ghene pline pe net, cum vad eu pe fereastra.

 1. Trei în unu și groapa de la Glina clonată la Ploiești « Totul E Relativ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: